Meisje met de Parel naar Rooi

Expo ‘Meisje met de Parel’ op z’n Meierij’s naar Sint-Oedenrode

De ‘Meierijse Meisjes met de Parel’ gaan voor het laatst op pad, nu van Schijndel naar Sint-Oedenrode. Van 16 juni tot en met 14 juli worden de 28 kunstwerken – interpretaties van het wereldberoemde schilderij van Vermeer, gemaakt door cursisten van Phoenix Cultuur – geëxposeerd in CEC Mariëndael. Bezoekers kunnen hier voor de laatste keer een stem uitbrengen op hun favorieten en daarmee kans maken op mooie prijzen.

 

Maar liefst 25 schildercursisten van Phoenix Cultuur uit heel Meierijstad deden mee aan dit bijzondere ‘lockdown project’. Thuis gingen zij ijverig aan de slag met een persoonlijke weergave van het ‘Meisje met de Parel’ van Johannes Vermeer. Het resultaat: 28 verschillende kunstwerken met moderne vertalingen en actuele interpretaties. De kunstwerken reizen sinds maart door Meierijstad als etalage-exposite. Na Veghel en Schijndel is nu Sint-Oedenrode aan de beurt, en kan het ‘Rooise publiek’ de ‘Meierijse Meisjes’ komen bewonderen in het CEC Mariëndael.

Stem en maak kans op mooie prijzen
Ook bezoekers aan de expositie in Sint-Oedenrode kunnen hun stem uitbrengen op drie favorieten en daarmee kans maken op een van de prijzen die beschikbaar zijn gesteld door lokale ondernemers: Healing Zentrum, Thuis in Rooi, Brownies&downieS Sint-Oedenrode en Natuurlijk! Sint-Oedenrode.

Dit kan door middel van een QR-code op de poster bij de expositie, of met de uitknipbon in de MooiRooiKrant van 16 juni. De winnaars worden na de expositie-periode persoonlijk op de hoogte gebracht en op 21 juli bekend gemaakt in de MooiRooiKrant.

De expositie in CEC Mariëndael is te bezoeken van 16 juni t/m 17 juli, van maandag tot en met vrijdag tussen 14.00 – 20.00 uur. Gelieve bij bezoek rekening te houden met de geldende maatregelen.

 

Share