Talkshow Gelijke kansen

Talkshow Gelijke Kansen komt naar Meierijstad

Gemeente Meierijstad is op vrijdag 25 juni gastheer van de Talkshow Gelijke Kansen, De talkshow wordt live uitgezonden vanuit het Elde College in Schijndel en is bedoeld om een podium te bieden aan mooie onderwijsinitiatieven en inspirerende voorbeelden op het gebied van kansengelijkheid in Meierijstad.
Abdelkader Benali, schrijver én ambassadeur Gelijke Kansen Alliantie, spreekt in Meierijstad met zowel ervaren als beginnende docenten. Hij gaat in gesprek met hen over hoe scholen maatwerk bieden om voor elk kind een passende plek in het onderwijs te vinden. En over hoe de samenwerking tussen school en jongerenwerk effect heeft op schoolprestaties. Ook komt de samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven voor de juiste aansluiting op de arbeidsmarkt aan bod. De tafelgasten zijn allemaal werkzaam en/of betrokken bij het onderwijs in Meierijstad, zowel vanuit het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, het MBO en de PABO en jongerenwerk. Wethouder onderwijs Coby van der Pas schuift aan om mee te praten over het belang van het bieden van gelijke kansen en hoe de gemeente daaraan meewerkt. Tussen de tafelrondes in zijn er enkele mooie voordrachten, in woord en ook in muziek. Onder andere mogelijk gemaakt door de CHV Academy.

Aanmelden voor livestream?
De uitzending wordt live uitgezonden op vrijdag 25 juni tussen 15.30 en 17.15 uur en is via een livestream te volgen. Aanmelden voor deze livestream kan via www.urbanonderwijs.nl. De talkshow Gelijke Kansen wordt in deze reeks ook nog op 7 andere plaatsen in Nederland gehouden om aandacht te krijgen voor Gelijke Kansen. Deze gemeenten zijn allemaal aangesloten bij het Programma Gelijke Kansen van het Ministerie van OCW.

Aanpak Gelijke Kansen
Het tegengaan van kansenongelijkheid is een opdracht voor iedereen, met een grote rol voor het onderwijs. Het verbinden van de drie leefwerelden – school, thuis, omgeving – is heel belangrijk in de aanpak van gelijke kansen. De integrale aanpak van gelijke kansen blijkt ook uit de samenwerking van de Gelijke Kansen Alliantie met ministeries van SZW (armoedebestrijding en onderwijs arbeidsmarkt) en het ministerie van VWS (jeugd en sport) om deze verbindingen te versterken

Share