Visit Brabant

VisitBrabant richt alle pijlen op vrijetijdsaanbod in Brabant met rondreizende XL-Pijl

Symbolische overhandiging aan foodregio Meierijstad op cultuur & food-hotspot De Noordkade in Veghel

Vandaag overhandigde Heleen Huisjes, directeur van VisitBrabant, een knalrode pijl van 5.5 meter en 7000 kilo en daarop de tekst ‘Hier moet je zijn in Brabant’ aan Coby van der Pas, wethouder Toerisme & Recreatie van Meierijstad op De Noordkade in Veghel. De pijl legt de komende acht weken een reis af van bijna 350km kriskras door Brabant en staat wekelijks op een andere iconische plek. Met deze gigantische blikvanger richt VisitBrabant letterlijk alle pijlen op het vrijetijdsaanbod in Brabant om te laten zien dat Brabant dé bestemming is voor een onvergetelijk dagje uit, weekendje weg of vakantie. De route die de pijl aflegt, is te volgen via een interactieve video op visitbrabant.com en social media.

Wethouder Coby van de Pas overhandigt de pijl volgende week donderdag aan de volgende locatie. Zo reist de pijl in estafettevorm door onze provincie. In een feestelijke karavaan werd de pijl door VisitBrabant afgeleverd op de eerste locatie. De XLpijl werd vervoerd met groot geschut en op de Noordkade op de juiste plek getakeld in bijzijn van betrokken vrijetijdsondernemers, gedeputeerde Wil van Pinxteren, wethouder Coby van der Pas en directeur VisitBrabant, Heleen Huisjes.

Heleen Huisjes: Met de campagne ‘Hier moet je zijn in Brabant’ laten we zien dat Brabant weer bruist nadat we als land ‘op slot zaten’. We willen de Brabantse vrijetijdsondernemers helpen om nóg meer zichtbaar te zijn. Zij hebben zowel de Brabanders als de bezoekers juist nu ontzettend hard nodig. Daarnaast willen we laten zien dat je heel veel kunt beleven in onze provincie; van historie tot groen, van cultuur tot design en van attractieparken tot restaurants. Deze pijl duidt wáár je moet zijn in Brabant, de bevlogen ondernemers met hun prachtige locaties geven invulling aan de reden waaróm je daar moet zijn”.

First stop: Noordkade & Meierijstad
De eerste stop op de route is de Noordkade in Meierijstad, bakermat van de voedingsindustrie. Deze plek ademt vernieuwing en tegelijkertijd voel je de historie. Een unieke plek waar je kunt genieten van kunst, cultuur én food. Jack Monde, Noordkade: “Je vindt hier naast een theater, een servicebioscoop, escape rooms, een foodmarket en een muziekschool ook heel veel toffe horecaconcepten. En ook een bierbrouwerij, een whiskystokerij en Pieperz natuurlijk. Hier moet je zijn als je oud en nieuw wilt vieren”.

De Noordkade in Veghel is één van de highlights van Meierijstad. Coby van der Pas: We hebben veel natuur en afwisselende landschappen in ons grote buitengebied waar je al wandelend of fietsend heerlijk kunt vertoeven. En met een goed gevulde evenementenagenda, prachtige monumenten en volop kunst en cultuur in onze kernen, is het volop genieten. Eén van de manieren om Meierijstad te ontdekken is met de gloednieuwe fietsroute Van Kade tot Keuken, waarbij je, naast aantrekkelijke plekken elders in Meierijstad, ook de Noordkade aandoet. Een culinaire en afwisselende foodbeleving met kwaliteitsproducten uit eigen streek. Hier moet je zijn voor natuur, cultuur en food van grond tot mond.”

Share