Alex van Rossum neemt afscheid van Gouden leeuw

Alex van Rossem neemt afscheid van De Gouden Leeuw

Alex van Rossem heeft, in goed overleg, per direct afscheid genomen van bruin café – brasserie De Gouden Leeuw in Veghel. De horecaman in hart en nieren heeft het beheer overgedragen aan de directie die de aandeelhouders vertegenwoordigt. Uiteraard blijft De Gouden Leeuw gewoon open.

Na met succes jarenlang lunchroom De Coffeehof en restaurant Puur in het centrum van Veghel te hebben gerund stapte Alex van Rossem in 2012 in het avontuur dat De Gouden Leeuw heette. Een prachtige tijd, blikt Alex met trots en tevredenheid terug. “Ik ben blij dat we met het team altijd het vertrouwen van onze gasten hebben mogen genieten. Of het nu ging om een feest of partij, zakelijke bijeenkomst, koffietafel of borrel; De Gouden Leeuw is de plek gebleven waar alles mogelijk was.”

Alex is dankbaar voor de mogelijkheden die hij van iedereen heeft gekregen om De Gouden Leeuw te laten uitgroeien tot een plek voor iedereen. Een horecazaak waar het ‘gewoon gezellig’ is, zoals de slogan luidt. “Of het nu gaat om Jan met de pet of de directeur van een bedrijf. Iedereen moet zich in De Gouden Leeuw thuis voelen. Dat is altijd mijn insteek geweest.” Samen met de andere horecaondernemers spande Alex zich daarnaast in om van de Molenstraat weer dé restaurantstraat van Veghel te maken.

In de afgelopen jaren gebeurde er onder leiding van Alex van Rossem veel in De Gouden Leeuw. Zo werd er een kookstudio met aangrenzende eetkamer geopend, Donkers koe uit Mariaheide werd geïntroduceerd en regelmatig verzorgde het team de catering bij particulieren en bedrijven. Het zaaltje naast het café werd sfeervoller gemaakt en ingericht als brasserie, waar in een aangename sfeer kan worden getafeld. Uiteraard werd de kaart, naast de bekende klassiekers, steeds van nieuwe gerechten voorzien.

Ook aan evenementen en activiteiten geen gebrek. Carnaval in De Gouwe Löw, de gezellige Oud en Nieuwfeesten, het Open Podium op vrijdagavond en zelfs speciale jazzavonden met Birdie Seven. De agenda was goed gevuld. Ook de activiteiten van de Business Club De Gouden Leeuw kregen daarop een plek. “Tijdens drukbezochten avonden hebben we grote namen als advocaat Bram Moszkowicz, rugby international Tessa Veldhuis, chefkok Julius Japspers en taalkunstenaar Wim Daniëls mogen begroeten. En wat te denken van de jaarlijkse rally”, blikt Alex terug.

Het vroeg wel veel van zowel hem als het team, erkent hij nu. “Weken van zestig uur en soms zelfs meer waren me niet vreemd. Ook van het personeel werd veel gevraagd. Het ene moment zat de brasserie en de serre nog vol met eters om een uur later omgetoverd te zijn tot feestzaal. We hebben keihard gewerkt.” De afgelopen maanden heeft de horecaondernemer dan ook nagedacht hoe en of hij verder wilde gaan. “Ik ben tot de slotsom gekomen dat De Gouden Leeuw iemand verdient die er tachtig uur in wil steken om er een goedlopende zaak van te maken. Die energie kan ik niet meer geven. Mijn bijna veertig jaar ervaring in de horeca wil ik wel inzetten in een nieuw avontuur. Wat
dat wordt weet ik nu nog niet. Dat ga ik uitzoeken.”

Alex wil alle gasten, relaties en personeel bedanken voor het vertrouwen en de klandizie en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. De Gouden Leeuw gaat intussen op zoek naar een waardige opvolger en die zal zeker worden gevonden. “Het is en blijft tenslotte de mooiste horecazaak van Veghel”, besluit Alex.

Share