Een avond vol Boeken en Bier

Een avond vol Boeken en Bier

Boeken- en bier proeven met de Pul en de Bibliotheek

Boeken en bier, dat gaat best goed samen volgens poppodium de Pul en de Noord-Oost Brabantse Bibliotheken. Dinsdagavond 11 mei organiseren zij speciaal voor jongeren (Let op: NIX18) en andere liefhebbers van bier en literatuur een avond gevuld met boekenpraat, het proeven van verschillende speciaalbiertjes en live muziek. En dat alles vanuit je luie (woonkamer)stoel, middels een livestream.

Ronald Giphart

De meest bekende gast op 11 mei is wellicht Ronald Giphart, die onlangs zijn boek ‘Alle Tijd’ uitbracht, een literair verhaal over zes vrienden die in hun studententijd een brouwerij beginnen. Bier is niet nieuw voor Giphart, die voor zijn boek de nodige research heeft gedaan en een podcast over bier presenteert. Hij komt vertellen over zijn boek, drinkt een bijpassend biertje en wordt geïnterviewd door Merel Kuitert, bibliothecaris en boek- en bierblogger, bekend op Instagram als Booksbeersandbeyond.

Muzikale intermezzo’s en brouwerspraat

De avond is niet enkel gevuld met boekenpraat. Lokale singer-songwriter Simone Kleinendorst zingt een aantal nummers en begeleidt zichzelf op de gitaar. De brouwers van Muifel uit Oss en Sint Servattumus uit Schijndel komen iets vertellen over het brouwen van bier én over hun bier zelf, waarbij je zelf mee kunt proeven, en twee jongeren vertellen iets over het belang van lezen en het jongerenpanel van de NOBB. Kortom, een goed gevuld en gezellig programma, live vanuit Poppodium de Pul.

Meedrinken

De bieren die zullen worden besproken en gedronken zijn de CraAzy IPA en de Zuster Agatha (quadrupel) van Muifel, en het Speltbier Enkel en Speltbier Honing van Sint Servattumus. Wil je graag meegenieten? Je kunt de bieren lokaal halen, of je pakket kopen bij Hello Bier in Veghel (Noordkade) tot en met 11 mei. Dit pakket is tevens online te bestellen (bestel je bieren voor 6 mei, dan is het op tijd bij je binnen). Ophalen is natuurlijk ook mogelijk.

Wil je dit niet missen? Aanmelden is niet nodig, je kunt de livestream overal en waar je wilt bekijken. Op dinsdagavond 11 mei gaan we van 20:00 uur tot 21:30 uur live via livepul.com/boekenbier.

Share