Nieuwbouw Natuurtuin ‘t Bundertje gaat van start

Nieuwbouw Natuurtuin ’t Bundertje gaat van start!

Natuurtuin ‘t Bundertje in Veghel krijgt een nieuw gebouw. Inmiddels is de aannemer gestart met de sloop en de bouw van het nieuwe gebouw volgt direct daarna. Als alles volgens planning verloopt, is het natuur- en milieu educatiecentrum in oktober klaar. Het gebouw en de dierenverblijven van de Natuurtuin waren nodig aan vervanging toe. Het nieuwe gebouw is duurzamer en geschikt voor veel meer activiteiten en doelgroepen.

Toegankelijk voor iedereen
Het nieuwe gebouw is, in samenspraak met IVN Veghel, wijkraad De Bunders, wijkraad ’t Ven en aanwonenden, ontworpen en past helemaal in de omgeving. Er staat straks een volwaardig gebouw, dat voldoet aan alle eisen van deze tijd en van alle gemakken voorzien is. Met een multifunctionele ruimte waar zo’n 35 bezoekers ontvangen kunnen worden. ’t Bundertje is een natuur- en milieu educatiecentrum met daarbij een kinderboerderij. Het is een ontmoetingsplek voor de omgeving, er worden natuuractiviteiten georganiseerd en er worden lessen verzorgd voor o.a. basisscholen, praktijkonderwijs en VMBO. Voor deze lessen wordt gebruik gemaakt van de directe omgeving, die daar speciaal op is ingericht. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door
een grote groep vrijwilligers.

Samenwerking met praktijkonderwijs
Ook vanuit het onderwijs is meegedacht en wordt meegewerkt aan het nieuwe natuureducatiecentrum. Leerlingen van ROC de Leijgraaf (Bouw & Hout) hebben een wandkast en mobiele bar ontworpen, die ze zelf gaan maken. En Bouwmensen zorgt voor het maken en plaatsen van de staldeuren voor in de dierenverblijven.

Wethouder Coby van der Pas: “Ik ben trots op dat dit prachtige plan dat gezamenlijk uitgedacht is en dat er nu ook echt gaat komen! Met de nieuwbouw verbeteren we de faciliteiten voor natuur- en milieueducatie, recreatie en participatie in Meierijstad. Daarbij creëren we een veilige en gezonde leefomgeving voor mens en dier in een duurzame accommodatie die toegankelijk is voor iedereen.”

Share