Volle kracht vooruit in Veghels Buiten

Volle kracht vooruit in Veghels Buiten

Er zit flink de vaart in de bouw van nieuwe woningen in het woongebied Veghels Buiten. Afgelopen weken zijn er maar liefst twee contracten getekend en binnenkort volgt een derde. Deze plannen zorgen samen voor de bouw van in totaal 133 huur– en koopwoningen. Weer een mooie stap om tot de gewenste woningbouwontwikkeling te komen in Meierijstad.
Wethouder Jan Goijaarts is blij met de ondertekening van de overeenkomsten: ‘Hiermee zetten we alweer een mooie stap in Veghels Buiten. Dat is fijn, want er is een grote behoefte aan woningen in onze gemeente. En Veghels Buiten is een erg mooie plek om te wonen.’

De Buitengaerd
Aan de rand van het nieuwe woongebied Veghels Buiten bouwt Janssen de Jong Projectontwikkeling 20 nieuwe woningen binnen een erfbuurtschap. Het gaat om twee vrijstaande woningen, 18 twee-onder-één-kap-woningen die desgewenst levensloopbestendig te maken zijn.
De woningen worden gasloos uitgevoerd, voorzien van een warmtepomp en geïntegreerde
zonnepanelen en voldoen aan de gestelde BENG-eisen. De verkoop start binnen enkele weken en naar verwachting start de bouw van de woningen eind 2021.

Wethouder Jan Goijaarts en Mark van Doorn, algemeen directeur Janssen de Jong
Projectontwikkeling bij de plek waar de nieuwe woningen komen te staan.

Kloosterveldt
Ook aan de rand van Veghels Buiten bouwt Hendriks Coppelmans Ontwikkeling BV een plan uitgewerkt in de vorm van een kloosterconcept. Het plan grenst aan landgoed Stiphout, wordt omringd door een waterloopje en de groene velden. Het plan omvat 14 koopwoningen (tweeonder-een-kap en gelijkvloerse woningen), 32 sociale huurwoningen en -appartementen, 27 vrije sectorhuurwoningen en 3 zelfbouwkavels. De verkoop start deze zomer en de bouw naar verwachting eveneens eind 2021.

Wethouder Jan Goijaarts en René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie bij de plek waar de nieuwe woningen komen te staan.

Brabant op z’n Best
Centraal in Veghels Buiten ontwikkelt de VOF Veghels Buiten (Bouwbedrijf Van de Ven BV & Van Wanrooij Projectontwikkeling BV) een project in buurtschap ‘Het Gehucht’. Het buurtschap heeft de kenmerken van een gehucht door een combinatie van groen, brede straatprofielen en grasbermen. De 1e fase van dit plan is volledig verkocht en in aanbouw. Binnenkort wordt het contract voor fase 2 en 3 getekend. Fase 2 bestaat uit 18 woningen die inmiddels allemaal zijn verkocht. Naar verwachting start eind april de verkoop van 19 woningen in fase 3. Het gaat om koopwoningen, onderverdeeld in twee-onder-een-kap, hoek- en tussenwoningen. De start van de bouw is voorzien omstreeks eind 2021.

Meer informatie over de projecten is te vinden op www.debuitengaerd.nl,
http://www.kloosterveldt.nl en www.brabantopzijnbest.nl

Share