Food NL maakt werk van voedselonderwijs

Food NL maakt werk van voedselonderwijs

Food NL trapt de samenwerking af op het terrein van voedselonderwijs in de drie regio’s die deel uitmaken van Food NL: Greenport Venlo, AgriFood Capital Noordoost-Brabant (AFC) en Regio Foodvalley. Kinderen in de groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs leren daarmee de waarde van goede voeding kennen. Kees van Rooij, trekker kopgroep Voeding en gezondheid AFC: “De jeugd heeft de toekomst. Ik draag er graag aan bij om kinderen te laten zien dat je zelf aan het roer staat van die toekomst!”

In het voedseleducatieplan worden kinderen interactief meegenomen op het terrein van milieu (voedselverspilling) en gezondheid (levensstijl/consumptie). Partners uit de voedselbranche sluiten hierbij aan, onder andere door bezoeken of het verzorgen van kooklessen.

Door al jong dit bewustzijn te stimuleren is de kans dat je als volwassene de juiste keuzes maakt het grootst. Daarom is het goed dat kinderen zich van jongs af aan bewust zijn van die verantwoorde keuzes: bij het kopen én eten van voedsel. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor ieders gezondheid, zeker op de langere termijn. Dat vraagt om meer en eenduidige aandacht, onder andere door inbedding in het onderwijssysteem.

De drie regio’s worden vertegenwoordigd door wethouder Meijer (Ede, namens Regio Foodvalley), wethouder Tegels (Horst aan de Maas, namens regio Greenport Venlo) en burgemeester Van Rooij (Meierijstad, namens Regio AgriFood Capital) die met hun handtekening het belang van voedseleducatie voor jonge kinderen onderstrepen. Met deze overeenkomst spreken zij af samen te werken op dit thema. De drie regio’s samen vormen Food NL. Zij vormen een sterke coalitie om in Brussel één krachtige boodschap te kunnen afgeven. Food NL wil koploper zijn in Europa op gebied van voeding & gezondheid en daarom komt zij in Brussel op voor haar regionale economische
belangen.

Deze stap op voedseleducatie is mogelijk door de regiodeal van alle drie de regio’s. Daardoor kan Food NL in volle vaart hiermee verder.

Share