Olympische talkshow

Olympische talkshow bibliotheek
We gaan voor goud

Onder de noemer We gaan voor goud houden de Noord Oost Brabantse Bibliotheken op woensdag 24 februari om 19.00 uur vanuit Groene Engel in Oss een talkshow over de Olympische Spelen. Te gast zijn drie topsporters en een oud-topsporter. De avond is live te zien via het YouTube-kanaal van Bibliotheek Oss.

De gasten zijn Annemarie Janssen (zwemmen) die in 1984 op de Olympische Spelen in Los Angeles drie medailles won, Anne Knijnenburg (atletiek) die zich richt op Parijs 2024, Bodine Schoenmakers (taekwondo) die zich hoopt te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokyo later dit jaar en Sanne Voets (dressuur) die op de Paralympics in 2016 goud won en in Tokyo dat succes hoopt te evenaren. Zij worden geïnterviewd door Jos de Louw, mede-initiatiefnemer van het Osse Wielercafé en groot sportliefhebber. Tijdens de avond kunnen kijkers thuis ook vragen stellen.

Met deze activiteit willen de Noord Oost Brabantse Bibliotheken aandacht vestigen op de vele sportboeken in hun collectie. De laatste jaren is ook in Nederland een groot aantal sportboeken verschenen van hoge kwaliteit. Denk aan Buiten de lijnen van Frank Heinen over vergeten voetballers, Wij gingen naar Berlijn van Auke Kok over de Olympische Spelen in 1936 en Door wilskracht zegevieren van Jurryt van de Vooren over sport in de Tweede Wereldoorlog. Deze en andere boeken worden tijdens de talkshow kort besproken.

 

 

Share