Kuussegat benoemt vrijwilligers van hospice De Goudsbloem tot Verdienstelijk Veghelaar

Kuussegat benoemt vrijwilligers van hospice De Goudsbloem tot Verdienstelijk Veghelaar  

Het bestuur van c.v. de Kuussegatters heeft besloten om in dit bijzondere carnavalsjaar tóch een Verdienstelijk Veghelaar te benoemen. Gisterenavond zijn in een kleine setting de vrijwilligers van hospice De Goudsbloem gehuldigd als Verdienstelijk Veghelaar. Daarmee is de eretitel niet aan één persoon toegekend, maar aan een hele groep.

Normaal wordt de Verdienstelijk Veghelaar bekendgemaakt tijdens de Hofzitting in november, maar die ging afgelopen jaar vanwege corona niet door. In de vrijwilligers van hospice De Goudsbloem wil c.v. de Kuussegatters indirect álle Kuussen en Kuussinnen die zich inzetten voor de zorg en hulp aan anderen bedanken. “Dit verdient ons grootste respect”, aldus voorzitter Han Versantvoort van de carnavalsvereniging.

Inzet voor gemeenschap
Met de huldiging van de Verdienstelijk Veghelaar zet c.v. de Kuussegatters jaarlijks iemand in het zonnetje die zich op wat voor manier dan ook inzet voor de Veghelse gemeenschap. Dat doet de groep vrijwilligers van hospice De Goudsbloem zeker ook. In het hospice, gevestigd in De Watersteeg, wordt zorg verleend aan ongeneeslijke zieke mensen in hun laatste levensfase. De groep vrijwilligers ondersteunt het team van professionele zorgmedewerkers bij het zo draaglijk en prettig mogelijk maken van het verblijf van de gasten. Dankzij hen is De Goudsbloem een huis waar men zich thuisvoelt en in alle waardigheid afscheid kan nemen van het leven. Ook in de soms zware en moeizame coronatijd staan de vrijwilligers klaar.

Bewondering

Namens de Kuussegatters spraken voorzitter Han Versantvoort en prins Robert van der Meijden (Robert d’n Twidde) hun bewondering en waardering uit voor de inzet en het mooie werk dat de vrijwilligers van De Goudsbloem verrichten. Loes Ofman en Annie Tijssen gaven namens de vrijwilligers aan zeer verguld te zijn met de erkenning.

Voor de Verdienstelijk Veghelaar is er naast de eer, een oorkonde en een onderscheiding in de vorm van een carnavalssteek op een sokkel. 

Fotobijschrift: In een kleine setting werden de vrijwilligers van hospice De Goudsbloem gehuldigd als Verdienstelijk Veghelaar, (vlnr.) Han Versantvoort, Annie Tijssen, Robert van der Meijden (Robert d’n Twidde) en Loes Ofman. 

Share