Join us uit Veghel maakt kans op Appeltje van Oranje 2021

Publiek kan t/m 20 januari stemmen op favorieten

Join us uit Veghel maakt kans op een Appeltje van Oranje 2021. Sinds gisteren 11 januari kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Join us als favoriet. Er zijn in totaal 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 20 januari via Join Us | Appeltjes van Oranje (appeltjevanoranje.nl).

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Mentale Kracht. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Join us
Stichting Join us helpt jongeren die eenzaam zijn door ze samen te brengen en sociaal sterker te maken. In ons land voelt 8 procent van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich dag in dag uit eenzaam. “Dat zijn enorme aantallen jongeren, die allemaal een verhoogd risico hebben op verslaving, depressie en suïcidale gedachten”, aldus oprichter Jolanda van Gerwe. “Door eenzaamheid bij jongeren vroegtijdig aan te pakken kunnen ernstige gevolgen voorkomen worden.” Bij Join us ontmoeten jongeren elkaar in groepsverband tijdens bijeenkomsten, waarbij er aandacht is voor het aanpakken van de oorzaken van eenzaamheid. Door het programma leren deelnemers hoe zij zelf een netwerk kunnen opbouwen en behouden. Join us heeft één doel: jongeren laten groeien in hun sociale redzaamheid, zodat zij een plek in de maatschappij vinden. 

Koningin Máxima

De prijzen worden uitgereikt door Koningin Máxima. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Share