Geslaagde actieweek

Geslaagde actieweek in Meierijstad

Tijdens de actieweek stonden er diverse acties en controles op de agenda, gericht op misstanden in het buitengebied. In een campagne door de gemeente Meierijstad werden inwoners met filmpjes, voorbeelden en berichten bewust gemaakt van de signalen die kunnen wijzen op deze misstanden.
Naast de campagne heeft het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) afgelopen week in
Meierijstad ook diverse controles in het buitengebied uitgevoerd. Tijdens die controles zijn de toezichthouders van de gemeente op pad geweest met de politie en Enexis. In onze gemeente werden 13 adressen bezocht, waarvan 12 in het buitengebied.

Het buitengebied is heel groot en dunbevolkt. Daardoor kunnen criminelen makkelijker hun gang gaan daar. De gemeente Meierijstad wil voorkomen dat het buitengebied misbruikt wordt door criminelen. Vandaar dat gemeenten en politie afgelopen week extra aandacht hebben besteed aan het buitengebied. Doel is om slachtoffers te voorkomen en te zorgen voor een veilige en leefbare omgeving. De overtredingen die zijn gevonden zijn:
 Meerdere milieuovertredingen
 Strijdigheden met bestemmingsplan
 Strijdigheden met BRP (adres-inschrijving)
 Illegale huisvesting
 Illegale woning
 Aanwezigheid illegaal vuurwerk
 Hennepkwekerij
 Voorbereiding voor een hennepkwekerij
 Hoeveelheid harddrugs
 Diefstal stroom
Ook zijn er nog een aantal andere instanties ingelicht om zaken nog verder te onderzoeken.

Het BIM is een samenwerkingsverband tussen verschillende (overheids-) organisaties, die in wisselende samenstelling (afhankelijk soort controle) samenwerken. Ook in de actieweek is er goed samengewerkt: dit soort controles zullen in de toekomst vaker plaats vinden. Zaken als drugslabs, hennepkwekerijen, drugs-dumpingen, vuurwerkopslag, slechte huisvesting van arbeidsmigranten en andere illegale zaken moeten worden voorkomen. Dat kan door samen te werken.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over wat u zou kunnen zien aan illegale zaken, kijk dan op de website van de gemeente Meierijstad: www.meierijstad.nl/veiligheid. Samen met u en andere overheidsinstanties komen de gemeente en politie in actie tegen mensen met verkeerde bedoelingen. Zo houden we samen uw omgeving veilig en leefbaar.

Share