Online oudjaarsevent voor eenzame jongeren

Eenzame jongeren tijdens oudjaar toch samen door Join us @ New Years Eve
Join us organiseert online oudjaarsevent voor eenzame jongeren


Acht procent van de Nederlandse jongeren is dag in dag uit eenzaam. De coronacrisis doet daar zelfs nóg een schepje bovenop. Veel jongeren sluiten 2020 om die reden helemaal alleen af, zonder vrienden om hen heen. Speciaal voor deze jongeren wordt het online event Join us @ New Years Eve georganiseerd; een quiz én een online toast om klokslag 00:00u.  

Jolanda van Gerwe is oprichter van Stichting Join us en voelde de wens vanuit de maatschappij om dit jaar iets bijzonders te organiseren. ‘Ik hoorde verhalen van jongeren die nu al opzien tegen nieuwjaar omdat ze alleen zijn.’ Van Gerwe betrok het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bij haar plannen om met oudjaar iets leuks te organiseren voor eenzame jongeren. ‘Samen organiseren we dit event’, aldus van Gerwe.

Doel
Met Join us @ New Years Eve biedt de stichting eenzame jongeren tussen de 16 en 30 jaar oud een gezellig oudjaar, zodat ze 2020 afsluiten in (online) samenzijn. Van Gerwe: ‘Deze avond geeft jongeren ook perspectief in de kerstvakantie zodat ze iets hebben om naar toe te leven. Daarnaast activeren we jongeren om iets voor een ander te doen, door aan te sporen andere jongeren uit te nodigen.’

Programma
De virtuele en interactieve quiz op 31 december, die van 21:00u tot 23:00u duurt, wordt uitgezonden via een livestream op Youtube. Een quizmaster presenteert de avond. De antwoorden op de vragen worden doorgegeven via een speciale app. Door de hashtag #joinusnye starten de jongeren 2021 ook samen. Door middel van een foto die ze posten op social media, zien alle deelnemers wie er deze avond ook online bij waren.

Over Stichting Join us
Stichting Join us brengt eenzame jongeren tussen de 12 en 30 jaar in contact met andere jongeren en werkt met hen aan het vergroten van hun sociale redzaamheid. Het doel is dat jongeren na hun deelname in staat zijn hun eigen netwerk op te bouwen en behouden. Het Join us programma wordt momenteel door 25 Nederlandse gemeentes uitgevoerd.

Meer informatie en aanmelden: www.join-us.nu/join-us-new-years-eve

Share