Gilde-eer voor 4 jubilarissen

GILDE-EER voor 4 JUBILARISSEN 40 JAAR SINT BARBARAGILDE VEGHEL

Bij verrassing kregen vier Gildebroeders, die al 40 jaar lid zijn van hun Veghelse Gilde de hoogste Gilde-eer. Veel inzet hebben ze deze jaren getoond, ondanks Corona werden ze nu thuis verrast met een zilveren Gildeschild en met de hoogste Gilde-eer : de groet met het grote Gilde-vaandel !

Piet van Melis, Gertjan Centen, Jan Hazelberg en Jan Janssen, kregen op de naamdag van de schutspatroon, Sint Barbara onverwacht bezoek van een afvaardiging van het Veghelse Gilde. De Gilde-Koning Paul Wonders en Staande Deken Ruud Eekhof, spraken de jubilarissen toe, op anderhalve meter en legden het zilveren schild op een mooi kussen. De Gilde-vaandrig Mark Callaars en de Hoofdtamboer Frank-Jan van Zutven brachten de groet met het vaandel.

Adjudant René Moïze de Chateleux regelde het goede verloop en reikte de bloemen aan voor de Gilde-dames.

Kort voor het jubileum ontvielen 2 Gildebroeders.

De weduwen van de dit jaar overleden Gildebroeder Walter Beks en van Gildebroeder Jacques van Lieshout werden ook verrast met een fraaie bos bloemen. Deze Gildebroeders hadden hun 40 jarig jubileum bijna gehaald. Bij Walter vond met aangepaste Gilde-eer dit jaar, vanwege Corona, de uitvaart plaats.

Uitstel 40-jarig Jubileum van het Veghelse Sint Barbaragilde

Alle festiviteiten van het Sint Barbaragilde, van alle Gilden liggen sinds maart stil, waardoor het 40-jarig jubileum mogelijk pas in 2021 gevierd zal kunnen worden. Wel konden in januari, net voor Corona de statuten worden gewijzigd en konden er 3 jonge Gildezusters worden ingehuldigd. En onlangs werden alle Gildebroeders en -zusters verrast met een Gilde-Kerstpakket. De Gilde-app en Zoom draaien overuren om vergaderingen en contacten de geest van verbroedering onderling in stand te houden.

Share