Wil’m Spellen

Wil’m Spellen is nieuwe belevingswinkel in Veghel Centrum

Veghel Centrum heeft er een nieuwe trekker bij. Woensdag 11 november om elf minuten over elf opent Wil’m Spellen de deuren van een splinternieuwe speciaalzaak op het gebied van gezelschapsspellen en puzzels aan de Molenwieken. De zaak is gelegen pal naast de andere winkel van ondernemer Willem Arts: Platenzaak Wil’m. In deze zaak konden liefhebbers tot voor kort niet alleen hun hart ophalen aan een grote collectie nieuwe en gebruikte LP’s en CD’s, maar was ook al een ruim assortiment gezelschapsspellen te vinden. Hiervoor komen bezoekers uit een grote regio speciaal naar Veghel. Die moeten nu dus een deur verder naar binnen, alwaar in een prettige overzichtelijke winkel van ruim 120 m2 meer dan 1.000 spellen en puzzels staan opgesteld en waar zelfs ruimte is om spellen te proberen. Voor de opening zijn veel spellen extra scherp geprijsd.

Bijzonder, want waar vrijwel overal sprake is van het sluiten van winkels omdat deze niet meer willen of kunnen concurreren met hun online collega’s, kiest Willem Arts er dus voor, geheel tegen de stroom in, om er nog een winkel bij te openen. Willem: ,,Als ondernemer zoek je altijd naar mogelijkheden en luister je goed naar je klanten. Met de feestdagen voor de boeg verwachten we in de platenzaak zoveel klanten dat deze vanwege de coronabeperkingen niet goed of tijdig geholpen kunnen worden. Dat willen we natuurlijk niet. En met de toenemende vraag naar bordspellen leek het ons goed om de mogelijkheden voor onze klanten letterlijk te verruimen. We kennen de wereld van spellen en puzzels bijna als geen ander. Wat veel mensen misschien niet weten is dat echtgenote Anniek en ik al eerder ruim tien jaar een speelgoedzaak hebben gerund. Het gaat om beleving, daar zijn onze klanten naar op zoek. Daarom vind in onze andere zaak niet alleen platen, maar is er ook regelmatig een live optreden van een topartiest of band.

Hart ophalen
In een tijd waarin huiselijke gezelligheid min of meer de trend is als gevolg van de coronapandemie, biedt Wil’m Spellen voor elk wat wils om de donkere dagen op een aangename manier door te komen. ,,En het assortiment is breed en diep” vertelt Willem Arts. ,,Natuurlijk vind je hier de bekende spellen als Ticket to Ride, Carcassonne en Catan, maar ook een leuk klein reisspel van zes euro of het geniaal vormgegeven spel Twillight Imperium van 150 euro en alles wat daar tussen zit. In de winkel is straks niet alleen een speeltafel te vinden waar je als klanten vrijblijvend een nieuw spel uit kunt proberen en om uitleg vragen, maar er komt ook nog een echte ‘gameroom’ waar liefhebbers van ‘big games’ hun hart kunnen ophalen.” Nieuw gezicht bij Wil’m Spellen is dat van zoon Maarten Arts die met veel kennis van zaken klanten gaat adviseren bij hun zoektocht naar een mooi spel of leuke puzzel. De thans in de platenzaak opengevallen schappen doordat de spellen naar de ‘buren’ zijn verhuisd, krijgen al weer snel een nieuwe bestemming. In het magazijn staan nog dozen vol tweedehands vinyl te wachten op een sorteerbeurt en daarna op een nieuwe eigenaar.

Share