Artist Talk

‘Artist Talk’ met rondleiding door kunstenares Hanneke Gommers

Kunstenares en Phoenix Cultuur-docente Hanneke Gommers exposeert al enige tijd in de Wiebenga silo’s op de Noordkade in Veghel. Op woensdagavond 4 november vertelt de Boxtelse over haar ontwikkeling als kunstenaar en geeft ze een blik op haar expositie op de Noordkade. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden.

Over de kunstenares

Hanneke schildert voornamelijk onderwerpen van grote meesters uit de klassieke en hedendaagse beeldende kunst, zoals stillevens, landschappen en portretten die ze combineert met persoonlijke dagelijkse inspiraties. Hanneke associeert vaak oude, bekende items en clichés uit de kunstgeschiedenis met dingen uit haar persoonlijke wereld. Zo kan het gebeuren dat een portret van Eduard Wallis, in 1652 geschilderd door Johannes Corneliszoon Verspronck, opduikt in haar schilderij gecombineerd met een gestreept T-shirt van haar partner of een door haar moeder geborduurd tafelkleed. Zo’n item uit haar eigen werkelijkheid combineert ze met een bestaande werkelijkheid van een schilderij. Het schilderij nodigt uit opnieuw te kijken naar de werkelijkheid.

Artist Talk en rondleiding

Op woensdagavond 4 november om 19.30 uur vertelt ze over haar achtergrond, haar motieven en hoe ze te werk gaat. Ook zal ze onderdelen van het verhaal van kunsthistoricus Tijn Vaes aanhalen. Nadien is er nog een mogelijkheid om met de kunstenares in gesprek te gaan. De lezing inclusief rondleiding is kosteloos en duurt van 19.30 uur tot circa 21.00 uur. In verband met de huidige corona-maatregelen, zijn er slechts 14 plaatsen vrij. Geïnteresseerden dienen zich uiterlijk 2 november aan te melden door een mail te sturen naar info@phoenixcultuur.nl o.v.v. lezing Hanneke Gommers.

De expositie van Hanneke Gommers, samengesteld door De Compagnie, is nog tot en met 8 november te bezichtigen in de Wiebenga Silo’s op de Noordkade in Veghel. Hanneke Gommers geeft tevens teken- en schilderles bij Phoenix Cultuur op dinsdagmiddag. Kijk voor meer info op www.phoenixcultuur.nl.

Share