Ondanks nieuwe coronamaatregelen toch activiteiten op Noordkade

Ondanks nieuwe coronamaatregelen diverse activiteiten op de Veghelse Noordkade

VEGHEL- Ook de meeste partijen op de Noordkade in Veghel ondervinden de consequenties van de nieuwe overheidsmaatregelen die vanaf vandaag van kracht gaan in verband de coronapandemie. Met name voor horeca, evenementen, commerciële verhuur en podiumkunsten gelden tenminste de komende vier weken verstrekkende maatregelen. De meeste horecapartijen, waaronder DIS, Noord Coffee, Pieperz, Plank en Silly Fox kiezen daarom voor een nieuw tijdelijk scenario en richten zich op afhaal en/of bezorgservice. Theater De Blauwe Kei zal de voorstellingen in deze periode annuleren en waar mogelijk verplaatsen naar een nieuwe datum. Maar in vergelijking met de situatie in het voorjaar zijn er zeker ook lichtpuntjes.

De winkels in de Proeffabriek en ook de fabriekswinkel blijven open. De activiteiten van Phoenix Cultuur (educatie) kunnen gewoon doorgang vinden. Lopende exposities van De Compagnie blijven te zien en worden zelfs tijdelijk verlengd. Goed nieuws ook voor bioscoop Industry die de komende weken, dus ook in de herfstvakantie, nog gasten (30 per filmvoorstelling) mag blijven ontvangen. Ook de culturele verhuur aan muziekensembles en toneelgezelschappen kan gewoon doorgaan voor zover de leden van die groep daar prijs op stellen. Cultuurcafé De Afzakkerij staakt voorlopig ook alle activiteiten tot 11 november, maar voor gezelschappen die komen repeteren komt er een speciale ‘interne bezorgservice’. Het dringende advies voor het dragen van een mondkapje, wat zelfs nog een landelijke verplichting kan worden, geldt voor alle publieke binnenruimten op de gehele Noordkade. Groepen tot maximaal 4 personen (buiten het eigen gezin) binnen en buiten de Noordkade zijn welkom, grotere groepen zijn verboden en daar zal tegen worden opgetreden.

Kijk vanaf 15 oktober op de website van noordkade-veghel.nl voor meer informatie.

 

Share