Mondkapje op in binnenruimten Noordkade

Draag een mondkapje binnen op de Noordkade

VEGHEL- In navolging van het landelijke beleid om in publieke binnenruimten een mondkapje te dragen als preventie tegen de verdere verspreiding van het coronavirus, geldt dat ook voor de publieke binnenruimten op de Noordkade. Het gaat om een ‘dringend advies’ dat per direct geldt. Ook het dragen van een mondkapje door medewerkers van de diverse partijen op de Noordkade wordt uitdrukkelijk gestimuleerd. Dit vanuit dezelfde preventieve motivatie, maar ook vanuit de gedachte dat een goed voorbeeld goed doet volgen. 

Overal waar je op de Noordkade binnenstapt in een ruimte die voor publiek toegankelijk is, adviseren we onze gasten en bezoekers dringend een (niet-medisch) mondkapje te dragen. Het aantal coronabesmettingen stijgt hard en dat moeten we stoppen. Vandaar dit nadrukkelijke advies van de Rijksoverheid, dat in elk geval tot 20 oktober geldt, zelfs voor heel Nederland.

Wanneer niet?

Wanneer je hebt plaatsgenomen aan tafel in de horeca of cursuslokaal of op een stoel in theater of bioscoop mag het kapje af. Op een terras en in afgesloten kantoorgebouwen is het niet noodzakelijk een mondkapje te dragen; dit zijn geen openbaar toegankelijke ruimtes. 

We doen het samen

We hebben iedereen nodig om het coronavirus onder controle te krijgen! Dat lukt alleen als we met z’n allen ons gedrag aanpassen. Het dragen van een mondkapje kan het aantal besmettelijke druppels die je kunt verspreiden of binnenkrijgen verminderen. Overal blijft het belangrijk 1,5 meter afstand te houden, handen te wassen en te hoesten of niezen in de elleboogplooi. Heb je gezondheidsklachten die kunnen refereren aan een coronabesmetting? Dan blijf je thuis en laat je jezelf testen.

Share