Week van de Veiligheid

Misstanden in het buitengebied, Meierijstad roept op dit te melden!

Gemeente Meierijstad stelt deze week het thema ‘weerbaarheid in het buitengebied’ centraal tijdens de Week van de Veiligheid. Meierijstad kent een mooi, groot buitengebied, waar inwoners en ondernemers fijn moeten kunnen wonen, werken en recreëren. Met de campagne hoopt de gemeente dat meer mensen melding doen bij het vermoeden van misstanden.

Weerbaarheid is onder andere het kunnen herkennen van misstanden (zoals een drugslab of slecht gehuisveste arbeidsmigranten) en weten wat u kunt doen wanneer u dit ziet. Hierdoor kan de gemeente samen met ondernemers, inwoners en andere overheidsinstanties zich sterk maken tegen mensen met verkeerde bedoelingen. ”Op die manier houden we samen ons buitengebied leefbaar en voorkomen we dat criminelen slachtoffers maken in het buitengebied”, aldus burgemeester Kees van Rooij.

Wat kunt u doen?
 U doet er goed aan om alle misstanden en vermoedens hiervan, die u herkent te melden bij de gemeente of politie. U kunt bij de gemeente melden via de Mijngemeenteapp of via meldondermijning@meierijstad.nl.
 Bij heterdaad situaties of wanneer er een levensbedreigende situatie voordoet, kunt u 112 bellen. Anders kunt u terecht bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Dit kan 24 uur per dag.
 Blijft u liever anoniem dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via https://www.meldmisdaadanoniem.nl/ of bellen met telefoonnummer 0800-7000. Dit is een onafhankelijke organisatie en geen politie. Alleen als jouw anonimiteit
gewaarborgd kan worden sturen zij de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten.
 Meer tips over hoe u misstanden kunt u herkennen, leest u ook op: www.meierijstad.nl/veiligheid.

Week van de veiligheid
De Week van de Veiligheid vindt plaats van 5 tot en met 11 oktober en staat dit jaar in het teken van weerbaarheid. In deze week informeert de gemeente inwoners hoe ze
misstanden kunnen herkennen en melden.

Share