The Indeps in De Afzakkerij

The Indeps is still alive and kicking

Op zondagmiddag 4 oktober is in Cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel een live optreden van The Indeps. Zaal open 12.00 uur, aanvang concert 15.00 uur. De band is ontstaan in de jaren 60 en stond toen op het podium met o.a. Golden Earring, Shocking Blue, Tee Set, de Sandy Coast en Wally Taks en de Outsiders. Nederpop en rock van het eerste uur. En ze zijn, na enkele decennia van tamelijke rust, nog steeds springlevend. Het aantal zitplaatsen is vanwege de coronamaatregelen beperkt tot 30 personen, dus kom op tijd want vol is vol. Reserveren en gezondheidscheck aan de deur. De toegang is gratis.

Busladingen fans volgden in de jaren zestig de Heusdense formatie The Indeps inc. naar honderden optredens. Begin zestig zijn ze nu, de vijf bandleden die tot 1970 stad en land afreisden in hun flowerpower-bus. “We traden soms zeven dagen in de week op, ook in België en Duitsland”, vertelt Jaap de Bruyn (61), die nog altijd in Oud-Heusden woont. De band haalde het voorprogramma van Golden Earring en Shocking Blue. De reacties op hun comeback zijn enthousist. Zanger Ad van Dongen (63, Oud-Heusden): “We zingen, net als toen, de covers van de betere pop- en rocknummers, zoals van The Who en The Birds.”

Share