Lezing Ad van Aart

Lezing Ad van Aart: van Keramiek naar Klankbeeld

Kunstenaar Ad van Aart wordt geïnspireerd door persoonlijke thema’s, die het pad vormen van zijn ontwikkeling als kunstenaar. Op woensdagavond 14 oktober legt van Aart zichzelf ‘bloot’ met een persoonlijke lezing over zijn ontwikkeling en zijn kunst, waarbij hij intuïtief en organisch te werk gaat. Geïnteresseerden kunnen deze avond ‘in gesprek’ gaan met de kunstenaar op de Noordkade in Veghel.

Lezing

Tijdens zijn lezing geeft van Aart een overzicht over zijn ontwikkeling als kunstenaar. Met het aanstippen van dat pad zal hij bij een aantal thema’s uitgebreider stilstaan. Uiteraard komt ook zijn laatste werk ‘Klankbeelden’ aan bod, dat hij in 2018 exposeerde in de Wiebenga Silo op de Noordkade. Hierin staan het spelen, experimenteren met diverse materialen en het omgaan met klanken centraal, wat heeft geleid tot een serie totaal nieuwe werken. Daarnaast zal Van Aart ook zijn nieuwe zesdaagse special ‘Verdiepen in je beeldende kunstzinnige ontwikkeling’ toelichten, die vanaf zaterdag 14 november start bij Phoenix Cultuur op de Noordkade in Veghel.

Special: Verdiepen in je beeldende kunstzinnige ontwikkeling

Deze zesdaagse special is bedoeld voor degene die al enige ervaring heeft in de beeldende kunsten en zich hierin verder wil ontwikkelen. In deze verdiepingscursus werken deelnemers afwisselend aan eigen werk en met individuele- of groepsopdrachten. Er wordt zowel ruimtelijk als op het platte vlak gewerkt. Basistechnieken zijn tekenen en boetseren. De opdrachten zijn technisch eenvoudig en bedoeld om nieuwe ervaringen op te doen zodat je kunstzinnige ontwikkeling verbreedt en verdiept wordt en je lef en plezier ontwikkelt in je zoektocht.

Over Ad van Aart
Ad van Aart is opgeleid als beeldhouwer en keramist aan de kunstacademie in Maastricht. Naast zijn eigen kunstpraktijk heeft hij als beeldende docent ruime ervaring in het lesgeven bij kunstencentra en in de workshops die hij zelf organiseert in Nederland en Frankrijk. Hij geeft ook les in zijn eigen atelier, houdt werkbesprekingen en coacht vrijetijdskunstenaars. Van Aart maakt voornamelijk ruimtelijk werk met heel uiteenlopende materialen, waarbij hij diverse technieken gebruikt. Naast de exposities geeft van Aart ook performances met zijn geluidsobjecten, waarmee hij diverse composities maakt. Kijk voor meer info op www.advanaart.nl.

De lezing van Ad van Aart is kosteloos en vindt plaats op woensdag 14 oktober van 19.30 – 21.00 uur in de beeldhouwwerkplaats van Phoenix Cultuur op de Noordkade in Veghel. In verband met de huidige corona-maatregelen dienen geïnteresseerden voor deze lezing zich uiterlijk 12 oktober aan te melden via info@phoenixcultuur.nl o.v.v. lezing Ad van Aart. Let op: er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar. Kijk voor deze special en andere beeldende cursussen op www.phoenixcultuur.nl.

Share