Documentairefestival

Komt dat zien!

Als partner van het Beholders, het documentairefestival van Meierijstad, brengen wij graag een aantal documentaires onder de aandacht. Van 7 t/m 11 oktober wordt in de verschillende kernen van Meierijstad een documentairefestival gehouden met als u als de Beholder, de toeschouwer. Maar hoe kijkt deze toeschouwer, wat ziet hij en wat wil hij zien? Met andere woorden: the truth is in the eye of the beholder.

Tijdens dit festival wordt onder andere de documentaire The Price of Progress gedraaid: Urgentie voert de boventoon in de meeste debatten over de toekomst van agricultuur in de Europese Unie. Deze documentaire verkent echter ook de intriges, angsten, emoties, politieke druk en argumenten. Zowel van het bedrijfsleven, van wetenschappers, als van onderzoeksjournalisten.

Wat staat er op het spel bij de dilemma’s in de Food industrie? Macht, geld of gezondheid ?
Begrippen die meestal niet samengaan. The Price of Progress geeft een beeld van de besluitvormingsprocessen. Wat is het meest belangrijk en wat is de prijs die ervoor betaald wordt? Wij brengen deze documentaire graag onder de aandacht vanwege raakvlakken met de global goals. Gemeente Meierijstad is naast fairtradegemeente ook een Global Goals gemeente. The price of progress heeft raakvlakken met de global goal nummer 2: Geen honger en global goals nummer 8: Eerlijk werk en economische groei (sustainable development goals, www.sdgnederland.nl)
Naast deze filmtip kunt u meer aanbevelingen van ons lezen op:

Fairtrade Meierijstad


Via deze site kunt u ook uw kaartjes bestellen. Bezoek Beholders en be aware!

Share