Windkracht ’20

Theatertalent op het podium tijdens Theaterfestival Windkracht’20

Het jaarlijks terugkerende theaterfestival Windkracht, dat in april jl. plaats zou vinden, is opnieuw geprogrammeerd. Van 10 t/m 18 september spelen de jonge acteertalenten van Phoenix Cultuur maar liefst 18 voorstellingen in ’t Spectrum in Schijndel, en 1 voorstelling op de Noordkade in Veghel. Tickets voor de voorstellingen zijn nog te koop.

Theaterfestival Windkracht’20

Dat een kleinschalig theaterfestival met jong acteertalent elk jaar weer verder uitgroeit en bloeit bewijst ook deze editie: 113 leerlingen met 11 verschillende verhaallijnen verdeeld over maar liefst 19 voorstellingen. Theaterfestival Windkracht’20 biedt een veelzijdig programma met voorstellingen voor alle leeftijden. Spanning, humor, zang en dans: het komt allemaal aan bod. De voorstellingen, die van 10 t/m 18 september aanstaande plaatsvinden, zijn geschreven door de theatermakers en docenten van de theaterafdeling van Phoenix Cultuur, met behulp van enkele gastschrijvers. Ook de theater- en musicalleerlingen mochten meedenken en meewerken aan hun stuk.

Het programma

Dit jaar spelen de musical- en theatergroepen van Phoenix Cultuur de stukken: De taart van de Boktor, Luilekkerland, Wolkendraak, Miljoenen dromen, Een echte prinses moet op hakken lopen en buigen voor haar prins, Griezelzot, Helden, Liefs Marijn, Wild Child en Romeo & Julia. Deze voorstellingen vinden allemaal plaats in de Podiumzaal van ‘t Spectrum in Schijndel. Ook de spelers van Circus Caps en het Circustheater 7+ doen dit jaar weer mee. Onder leiding van René Hildesheim spelen ze de voorstelling ‘De Cirkel van het Circus’. Deze voorstelling is gratis te bezoeken in de Kiosk op de Noordkade in Veghel. Uiteraard zijn op beide locaties maatregelen getroffen zodat iedereen op een veilige en plezierige manier kan genieten van de voorstellingen.

Kaarten kopen of reserveren

Geïnteresseerden kunnen kaartjes kopen aan de receptie op de Noordkade in Veghel (geopend van maandag t/m vrijdag, 13.00 – 20.00 uur). Ook is het mogelijk vooraf een plaatsje te reserveren door een
e-mail te sturen naar reserveren@phoenixcultuur.nl, onder vermelding van het aantal tickets en de naam en datum van de voorstelling. Kinderen tot 16 jaar betalen € 3,- per kaartje; jongeren en volwassenen vanaf 16 jaar € 5,-. Dit voorjaar al tickets gekocht? Wissel deze dan aan de receptie op de Noordkade in voor nieuwe kaartjes. Ben je verhinderd? Dan ontvang je uiteraard je geld terug.

Ga naar www.phoenixcultuur.nl voor meer info en de volledige speellijst.

Share