Gumbo en The Monk in De Afzakkerij

Gumbo & The Monk met Mississippi Delta blues

 Op vrijdagavond 11 september  van 21.00 – 23.00 uur kun je in De Afzakkerij genieten van authentieke blues door het duo Gumbo & the Monk. Het muzikale duo speelt de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van o.a. Robert Johnson, Son House, Mississippi John Hurt en vroege nummers van Muddy Waters, Howlin Wolf en John Lee Hooker. In een intieme (semi)akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joint in Mississippi.

Gumbo & The Monk brengen een intense, intieme en doorleefde show op diverse podia en festivals in Nederland en daarbuiten. Als finalisten van Dutch Blues Challenge 2018 zet dit duo hun missie voort om de sound van de ‘oerblues’ weer te doen herleven. Bij elk nummer vertellen ze ook op het bijbehorende verhaal, zodat je als luisteraar meegenomen wordt naar de bijzondere plekken en muzikanten van toen, de ‘roots’ van de hedendaagse pop en rockmuziek.

Share