Jubileumexpositie Ateljé’90

Van 3 september tot en met 30 september houdt Ateljé’90  haar Jubileumexpositie in Cultuur Haven Veghel Noordkade aan de Verlengde Noordkade 4a te Veghel.

Ateljé’90 is een collectief van professionele en semi professionele kunstenaars, die werken naar naakt model en portret. Ter gelegenheid van haar 30 jarige bestaan is er op de 1e verdieping van gebouwen van Cultuur Haven Veghel Noordkade een jubileumexpositie ingericht met recent werk van de deelnemers.

Vanwege het door Phoenix ter beschikking gestelde professioneel materiaal kon een mooie en strak uitziende expositie worden ingericht. Vervolgens kon met de aangeleverde werken van 16 van de 17 deelnemers van Ateljé’90 een zeer gevarieerde en inspirerende expositie worden opgebouwd. Bij het inrichten van de expositie werden de werken al regelmatig door toevallige voorbijgangers beoordeeld als “mooi werk”.
De moeite waard om te bekijken.

Modeltekenen.
Het tekenen van het naakt is de basis voor alle figuratieve kunst. Het is een onderwerp dat oneindig blijft boeien, voor de toeschouwer en vooral ook voor de maker. Het menselijk leven is de inspiratie om steeds weer iets nieuws te willen maken. Ook vele non-figuratieve en abstracte kunstenaars ontlenen de ziel van hun werk aan de mensfiguur. Het is de mens, die in de kunst naar zichzelf kijkt, naar zijn wereld en zich een spiegel voorhoudt. Daardoor zijn veel kunstenaars gedreven zich voortdurend verder te bekwamen in het tekenen van het naakt.

Regelmatig nemen de deelnemers van Ateljé’90 hun tijdens de zaterdagochtenden gemaakt werk als uitgangspunt voor een groot schilderij, een beeldhouwwerk of meer fijnere illustraties. Toch zijn juist ook de schetsen die de zaterdagen naar levend model zijn gemaakt zeer inspirerend.
Er wordt groot en klein, met een verscheidenheid aan materialen en technieken gewerkt, waarin vaak ook de verschillende karakters van de kunstenaars worden teruggezien. Voor alle deelnemers is het modeltekenen een ‘training’, een studie die nooit af is en een soort van ‘must’ om zich mee te houden.
Een fijne groep van deelnemers, die elkaar enthousiasmeert en informeert en waarmee het ook goed en gezellig toeven is.
Daarbij weet de groep zich erg geïnspireerd door uitstekende modellen, die op professionele wijze invulling geven aan hun vak, zijn opgegaan in de groep en goedbeschouwd een deel vormen van Ateljé ’90.

Jubileumexpositie  Ateljé’90
Cultuur Haven Veghel Noorkade
1e verdieping gebouw achter de metalen skatebaan
Verlengde Noordkade 4a
Veghel.

Share