Cooder Connection in De Afzakkerij

Muzikale ode aan Ry Cooder in De Afzakkerij

Op zondagmiddag 6 september is in Cultuurcafé De Afzakkerij, op de Noordkade in Veghel een live optreden van Cooder Connection. Zaal open 12.00 uur, aanvang concert 15.00 uur. Het belooft weer bijzonder optreden te worden waarbij de muziek van Ry Cooder in het middelpunt staat. De tot nu toe gespeelde concerten in deze toer waren allemaal uitverkocht. Het aantal zitplaatsen is vanwege de coronamaatregelen beperkt, dus kom op tijd want vol is vol. De toegang is gratis.

The Cooder Connection is ontstaan uit pure liefde voor de muziek van Ry Cooder.  Meestergitarist Pieter Vermeulen is de Heerlense frontman van de band. Weinig muzikanten kunnen de muziek van Cooder aan. Smaak en gevoel voor muzikale intentie is nodig om deze muziek integer te spelen. Samen met Ron Bormans  zang, Angelo Bombrini accordeon, Geert Roelofs drums en zijn basspelende broer Simon speelt The Cooder Connection de muziek doorleefd en intens. In deze samenstelling komen de ware Cooderfreaks bij elkaar. Waarbij Bormans de bekende Rootsmusician Lowell George van de legendarische band Little Feat doet herleven. Dit levert een aparte muzikale kruisbestuiving op die niet gemist mag worden.

Over Ry Rooder
(Slide)gitarist, componist, producer Ry Cooder was actief als studiomuzikant, waarbij hij onder andere aan veel beroemde film-soundtracks heeft meegewerkt. Zelf maakte hij veel albums waarop hij samenspeelde met bekende en minder bekende muzikanten en in diverse stijlen. Voorbeelden daarvan zijn Chicken Skin Music en Buena Vista Social Club (1997) waarbij hij samenwerkte met fameuze oudere Cubaanse muzikanten, wat hem een Grammy Award opleverde.

 

Share