Noordkade kleurde rood

Noordkade kleurde rood tijdens Night of Live

VEGHEL- In de nacht van 25 op 26 augustus kleurde de buitengevel van De Noordkade in Veghel rood. De Wiebenga silo en NPF toren werden speciaal uitgelicht. Daarmee gaf de Noordkade een duidelijk signaal. De evenementenbranche staat door COVID-19 op de rode lijst van acuut bedreigde industrieën! Daarom zet deze hun locaties en gebouwen in het rode licht. Heel veel partijen doen mee. Evenementenlocaties, hotels, eventorganisatoren, musea, festivalorganisatoren, cateraars, licht- & geluidsbedrijven, interieur- & decoratie-experts, incentive bureaus en entertainment-bedrijven. Op de Noordkade wordt het initiatief ondersteund door licht & geluidleverancier MXD-rent uit Veghel en Theater aan de Noordkade De Blauwe Kei.

Voor de Noordkade en organisatie Cultuur Haven Veghel heeft de corona-crisis zeer grote gevolgen. Niet alleen voor exploitatie van het complex en de personele bezetting van de organisatie, maar ook voor partners als leveranciers, artiesten, cateraars etc etc. Naast het hart dat we onze vakgenoten hiermee onder de riem steken, willen we het grote publiek bereiken om de alarmerende toestand van de evenementenbranche te benadrukken: het kan ons niet duidelijk genoeg zijn hoe nijpend de situatie is! Dit kan alleen door een grootschalige campagne die real-time en op vele locaties verspreid over heel Nederland plaatsvindt en alle media-aandacht krijgt.

Geen steun & duidelijkheid vanuit de politiek
De evenementenbranche, die grotendeels bestaat uit culturele en creatieve bedrijven, is miljarden waard en er zijn tienduizenden professionals werkzaam in deze sector. De culturele sector als geheel vreest zelfs dat de culturele diversiteit van ons land ernstig lijdt onder de huidige maatregelen en ziet de toekomst allesbehalve zonnig in. Er moet een financiële tegemoetkoming komen voor de doorlopende bedrijfskosten van de gehele keten die door het coronavirus is getroffen.

Wat willen we met de actie bereiken?
1. Laten zien hoe prachtig, groot en impactvol de evenementenindustrie is en haar miljardenwaarde onderstrepen.
2. Voorkomen van een massale golf van faillissementen.
3. Voorkomen dat tienduizenden banen op de tocht komen te staan.

Waarom de kleur rood?
1. De kleur rood staat voor de liefde voor onze prachtige eventbranche.
2. De evenementenindustrie staat op de rode lijst van bedreigde industrieën.
3. Rood alarm voor een miljardenmarkt en tienduizenden banen die verloren dreigen te gaan.

Kijk voor de videobeelden op: https://youtu.be/-m61qDG4qv0

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Share