Afzakkereisjes

Afzakkereisjes zomeravonden: New Orleans (VS)

Op donderdagavond 30 juli is het tijd voor het derde Afzakkereisje van dit seizoen. Thema is dan de bakermat van de blues en de jazz New Orleans. Er is live muziek, voor alle bezoekers een gratis welkomstdrankje en snack van het huis en gelegenheid om te chillen aan ons eigen strandje. De toegang is gratis.

Ga jij deze zomer niet op vakantie, maar wil je er toch even uit? Of zoek je iets leuks in de buurt waar je het vakantiegevoel van krijgt? Cultuurcafé de Afzakkerij presenteert de Afzakkereisjes zomeravonden, deze keer met een eigen strand. De Afzakkerij haalt tijdens de dorstige zomeravonden de vakantie naar het café met elke week een andere bestemming.  Live muziek wordt deze avond verzorgt door Verbraak & Van Bijnen. Twee singer-songwritende cq multi-instrumentalisten met ‘roots’ die verwantschap tonen met blues, country en Americana, de roots van de Jazz uit het diepe zuiden van de VS. Een show vol milde zelfspot en ijzersterke songs in een hoogsteigen klankbad, laverend tussen The Band, Calexico en een ‘marching band’ uit New Orleans.’ Naast het begeleiden van artiesten als Freek de Jonge, Claudia de Breij, Paul Haenen, Rob de Nijs en Ralph de Jongh is het voor Joost Verbraak (sousafoon, trompet en percussie) en Jan van Bijnen (zang, banjo en slidegitaar) leuk om zelf ook in de spotlight te staan.

Kleinste bigband ter wereld
Verbraak | van Bijnen debuteerde in 2016 met ‘2nd Line City’ bij CRS/Continental.
In 2018 verscheen ‘Endless Road’, een plaat met louter eigen werk waarna het duo hun eerste theatertournee ondernam. Vanaf december 2019 brengt de kleinste big band ter wereld’ een jaar lang iedere maand een nieuwe single uit; later zal deze collectie gebundeld worden op een vinyl-release. In het seizoen 2020-2021 komt Verbraak | van Bijnen met een nieuwe verrassende theatertour: ‘Down By The Riverside’.

 

Share