ZomerKade op de Noordkade

ZomerKade gaat nu echt los aan de Veghelse haven

VEGHEL Ieder weekend in de maanden juni, juli en augustus kun je op de Zomerkade heerlijk komen genieten van muziek, food en natuurlijk lekkere drankjes. Aan de kade van de oude binnenhaven aan de Noordkade is voor restaurant Wittern, Cultuurcafé De Afzakkerij, traiteur DIS een prachtige beachclub met zandstrand gemaakt. Deze beachclub vormt samen met Waterproeverij Noordkade en het dakterras van SillyFox de ZomerKade. De ZomerKade is bij goed weer iedere vrijdag, zaterdag en zondag tot en met augustus vanaf 15:00 geopend. Komend weekend voor het eerst met live muziek en lekkere DJ’s.

Voor komend weekend is er onder andere live muziek met het duo Bart en Alex op vrijdagavond 10 juli in de kiosk. Bart zingt en speelt gitaar en Alex slaat op zo’n beetje alles wat ritmisch is; van cajón, tamborijn, koebel tot bekken. Samen bewijzen ze dat je met een minimale bezetting een maximaal feest kunt maken. Het repertoire is uitgebreid en verrassend, slingert van Beatles naar Brabant. Op zaterdagavond 11 juli is hetzelfde buitenpodium op de Noordkade aan de kade voor Boomshakalak.  Deze – van oorsprong Brabantse – heren en dame zijn uitgegroeid tot connaisseurs op het gebied van dancehall, toasters, (skinhead) reggae, calypso en dub(step). Dit brengen ze het liefst ten gehore in het trouwe gezelschap van een bonte verzameling muzikale vrienden. Op het podium voor Wittern kun je genieten van de beats door DJ’s als NEALZ, Mr. B. Andrew Summer, D’YOR, Dave Leatherman en Vinyl Forty-Five. Bij DIS gaan ze heerlijk koken met vuur en rook, maar kunnen kids na het weekend ook zandkastelen bouwen met leuke prijzen.

Share