De Afzakkerij weer open voor livemuziek

De Afzakkerij op de Noordkade weer open voor livemuziek

VEGHEL- Vanaf zondag 14 juni is er weer livemuziek in de Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. De spits wordt afgebeten door singer/songwriter Harry Hendriks met mooie luisterliedjes. In juni staan drie luisterconcerten geprogrammeerd op zondagmiddagen. Gelet op de RIVM richtlijnen zijn deze (nog) niet vrij en onbeperkt toegankelijk voor iedereen die wil komen luisteren. Bovendien moeten bezoekers aan een tafel plaatsnemen met inachtneming van 1,5 meter afstand. De optredende artiesten verzorgen elke middag twee optredens van één uur, om 14.00 uur en één om 16.00 uur. Per optreden mogen voorlopig 30 bezoekers worden toegelaten. Deze moeten vooraf een kaartje reserveren voor zes euro. Hiervoor krijgen ze niet alleen toegang tot het luisterconcert maar tevens twee consumpties. Reserveren kan via www.ticketkantoor.nl/shop/luisterconcerten

We hebben er naar uitgekeken, eindelijk weer livemuziek in De Afzakkerij voor ‘live publiek’. Vanaf medio maart kwamen alle muzikale middagen in het cultuurcafé vanwege de coronacrisis te vervallen. Maar nu de overheidsmaatregelen wat zijn versoepeld kunnen liefhebbers weer genieten van livemuziek. Bezoekers van het concert om 14.00 uur kunnen tot 15.15 uur in De Afzakkerij verblijven, daarna wordt deze ontruimd en gereinigd. Bezoekers van het optreden om 16.00 uur kunnen tot sluitingstijd blijven zitten. De concerten kennen dus nog wel enkele restricties, maar de vaste bezoekers zullen die graag voor lief nemen. Zo zullen alle bezoekers voor  binnenkomst een korte gezondheidscheck ondergaan. Natuurlijk gelden ook de nog voor iedereen geldende richtlijnen van het RIVM. Mogelijk kunnen vanaf 1 juli weer meer bezoekers worden toegelaten.

Zondag 14 juni 14.00 en 16.00 uur Harry Hendriks – About Time 
Na ruim 15 jaar als vaste begeleider van Gerard van Maasakkers langs de Nederlandse theaters te hebben getrokken en enkele tribute-projecten later presenteerde hij in 2019 het Engelstalig album About Time en ook Nederlandstalig werk in de vorm van de EP Alle Tijd. De liedjes raken meerdere stijlen waarbij invloeden van Paul Simon, James Taylor e.d. hoorbaar zullen zijn. De liedjes hebben een verhaal, een aanleiding. Hendriks vertelt over die situaties uit het dagelijks leven van toen, nu en later. Hendriks speelt zijn werk in diverse samenstellingen, deze keer met de bekende toetsenist/zanger Bart de Win.(o.a. Tip Jar, Gerard van Maasakkers, Matthews’s Southern Comfort)

Share