Daan Rovers in de Bieb

Daan Roovers: Denker des Vaderlands

VEGHEL – Op 24 oktober is de Veghelse Daan Roovers te gast in Bibliotheek Veghel. Met als uitgangspunt haar boek Wij zijn de politiek geeft ze haar kijk op het publieke debat en hoe een ieder een bijdrage kan leveren aan de samenleving van nu én in de toekomst. Kaarten zijn online en in de bibliotheek verkrijgbaar.

In maart 2019 werd Daan Roovers verkozen tot ‘Denker des Vaderlands’. Daan over deze titel: “Ik wil me de komende twee jaar vooral inzetten voor ‘publiek denken’: dat is hardop, gezamenlijk en interactief denken. Dit betekent dat ik niet vóór andere mensen, of namens anderen wil denken, maar samen mét andere mensen. Hoe kunnen we meer betekenis geven aan onze publieke sfeer? Laten we ons niet te veel makkelijk uit elkaar spelen door populisten en trollen? De extreme stemmen eisen veel aandacht op, ten koste van de redelijke en gematigde, terwijl die in de meerderheid zijn. Politiek is te belangrijk om uit te besteden aan politici: wij zijn de politiek. Maar dat betekent ook dat we zelf aan de bak moeten.”

Daan Roovers is te gast in het kader van de serie NEXT. In deze serie nodigen de Noord Oost Brabantse Bibliotheken wetenschappers, journalisten en filosofen uit om hun kijk te geven op de samenleving en de toekomst. In deze serie stelt de bibliotheek samen met sprekers de vraag: What’s next?

Kaarten voor de lezing van Daan Roovers kosten € 10,-. Leden van de bibliotheek kunnen in de voorverkoop voor € 7,- een kaartje kopen. Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek, via www.bibliotheekmeierijstad.nl en via de app Bibliotheek Wise.

Daan Rovers –  fotograaf: Ruud Pos.

 

Share