Gratis loopclinic Krollenloop

Goed doel bekend: inrichting sportruimte PieterBrueghelHuis
Zondag eerste gratis loopclinic Krollenloop

VEGHEL – Bij Bakkerij Van Leur aan de Stationsstraat start aanstaande zondag 22 september de eerste, gratis loopclinic ter voorbereiding op de Krollenloop. Voorinschrijven voor het Veghelse hardloopevenement kan nog tot 7 oktober.

Looptrainer Joost Vlassak heeft een leuke training uitgezet door het centrum van Veghel. Daarbij maakt hij onder meer gebruik van de Kwiekroute en de speeltoestellen in het Julianapark. De oefenlopen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde lopers. Je bent anderhalf uur lekker inspannend bezig en het is gezellig om samen te lopen. Er wordt gestart om 10.00 uur, deelname is gratis. Vanaf 9.45 uur wordt er verzameld bij Bakkerij Van Leur aan de Stationsstraat. Er volgen nog twee clinics meer, te weten op zondag 6 en 20 oktober.

Inschrijven
Tijdens de Krollenloop op zondag 3 november kan er gekozen worden uit drie afstanden; 5 en 10 kilometer en de Ten Miles. Start en finish zijn op de Markt. Deelnamekosten bedragen tot en met woensdag 10 oktober 10 euro, dit is inclusief een fraaie medaille en uiteraard een krol met speculaas van Bakkerij Van Leur. Bedrijven- en vriendenteams kunnen zich voor een bedrag van 100 euro per team inschrijven. Een team vorm je met minimaal drie en maximaal vijf personen. Voor kinderen zijn er twee Kidsruns van 1 en 2,5 kilometer. Deelname aan de kinderloop is gratis.

Goed doel
De meeropbrengst van de Krollenloop is dit jaar bestemd voor de inrichting van een ruimte waar bezoekers van het PieterBrueghelHuis kunnen sporten. Het PieterBrueghelHuis richt zich op iedereen, met of zonder beperking, die op zoek is naar betekenisvolle activiteiten, tijd en aandacht voor elkaar. Vitaliteit is voor bezoekers van alle leeftijden belangrijk. Vooral door jongere bezoekers is volgens coördinator Karin Cornelissen aangegeven dat hier behoefte aan is. “Dit zijn mensen voor wie het door uiteenlopende oorzaken niet mogelijk is om naar een ‘gewone’ sportschool te gaan. Bijvoorbeeld mensen met hersenletsel of andere kwetsbaarheden. Als mensen vitaler zijn, nemen ze actiever deel aan andere sociale activiteiten en kan het zelfs ook bijdragen aan het vinden van een betaalde baan.”

Kijk voor meer informatie en inschrijving voor de verschillende afstanden op www.krollenloop.nl. Volg het laatste nieuws op Facebook en Twitter (@krollenloop)

Share