Vrijheid in de literatuur

Hoogleraar Mathijs Sanders vertelt over vrijheid in de literatuur

VEGHEL – Professor Mathijs Sanders van de Rijksuniversiteit Groningen geeft op dinsdagavond 24 september in Bibliotheek Veghel een literaire lezing rond het thema vrijheid. Sanders is gespecialiseerd in Nederlandse literatuur van de twintigste en eenentwintigste eeuw in internationale context en in literatuur- en cultuurtheorie.

Deze maand is dit deel van Nederland 75 jaar ‘vrij’. Dit wordt natuurlijk groots gevierd op allerlei manieren. De Bibliotheek draagt hier ook aan bij en stelt haar bezoekers de vraag: wat is vrijheid eigenlijk? Wat zegt de literatuur over dit thema?

  Hoogleraar Mathijs Sanders zal tijdens zijn lezing ingaan op literatuur en samenleving aan de hand van toekomstromans (zoals 1984 van George Orwell en De goede zoon van Rob van Essen) en herinneringsromans (zoals Het bittere kruid van Marga Minco). Daarbij zal ook het ter gelegenheid van de P.C. Hooftprijs verschenen boekje Het adres aan bod komen.
  De lezing op 24 september begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 5,- voor leden van de Bibliotheek en € 7,- voor niet-leden en zijn verkrijgbaar aan de balie in de Bibliotheek en via de online kaartverkoop op www.bibliotheekmeierijstad.nl.

Op donderdag 26 september geeft professor Jos Joosten van de Radboud Universiteit Nijmegen in Bibliotheek Uden een lezing rondom het thema vrijheid.

Share