‘Het H.Hartplein is weer het H.Hartplein’

Vrijdagmiddag werd in het SIEMei-museum het project rond de herplaatsing van  H.Hartensemble officieel afgesloten. SIEMei-voorzitter Piet van der Poel benadrukte in het bijzijn van medewerkers van Revabo, Fioretti College, Pieter Breughel, Bouwbedrijf van de Ven, de vrijwilligers van SIEMei en de sponsoren dat door hun inzet het ‘Het H.Hartplein is weer het H.Hartplein’ geworden. Ruim 1250 uren hebben vrijwilligers van SIEMei gestoken in de renovatie van het hekwerk en de herplaatsing van het beeld op het plein. De voorzitter dankte de vrijwilligers voor hun inzet en de scholen en bedrijven voor hun hulp en ondersteuning. Wethouder Jan van Burgsteden liet weten trots te zijn op de realisatie van het gezamenlijke project. De samenwerking was een succes en dient in de toekomst voortgezet te worden bij eventueel andere projecten. Nadat André Velthausz als secretaris van de Monumentencommissie in vogelvlucht de herkomst en geschiedenis van het H.Hartbeeld met behulp van historische beelden had toegelicht, ging het gezelschap naar het H.Hartplein om het resultaat van alle inspanningen nog eens te bewonderen.

SONY DSC

[fbphotos id=441154182664231 size=small limit = 15]

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *