Basisschool Edith Stein meest ‘frisse school’

Op 7 november 2012 heeft Basisschool ‘Edith Stein’, die sinds augustus 2011 gehuisvest is in het klooster Zijtaart, een prijs gekregen als meest ‘frisse school’ van Nederland in de categorie Renovatie en Transformatie. De school is koploper op het gebied van binnenmilieu, duurzaam bouwen en verbouwen, vergroende gezonde buitenruimte en onderwijs dat gericht is op duurzaam, groen en gezond. Het Platform Binnenmilieu heeft samen met Agentschap.nl het initiatief genomen voor de prijs. De prijs is uitgereikt door Annemarie Jorritsma, burgemeester van de gemeente Almere en voorzitter van de VNG.

Trots
Wethouder Caroline van den Elsen: “De gemeente en de gebruikers van het pand zijn er trots op dat wij deze prijs in ontvangst mochten nemen. Voor aanvang van de renovatie van het pand zijn de ambities van gemeente (eigenaar van het pand), gebruikers en provincie Noord- Brabant samengebracht met een gemeenschappelijk vertrekpunt: een gezonde, duurzame leeromgeving. Hieronder valt o.a. energiezuinigheid en een gezond binnenklimaat. Bij een gezond binnenklimaat kunnen kinderen zich beter concentreren en zijn ze op het eind van de dag fitter dan op een school waar het binnenklimaat te wensen over laat. We monitoren het binnenklimaat continu, waardoor we dit kunnen optimaliseren. Daarnaast is veel aandacht besteed aan een groene, veilige, leerzame en inspirerende buitenruimte. Tot slot is er in het onderwijsprogramma aandacht voor gezondheid en duurzaamheid. Deze prijs is een kroon op onze samenwerking en bevestigt dat wij zijn geslaagd in onze opzet.”

Frisse school

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.