Het is stil … … in het Julianapark

Julianapark – Veghel

De bewoners van het dierenparkje in het Julianapark hebben tijdelijk onderdak gekregen in Veghel-Zuid. Op dit moment wordt de grond van hun ‘behuizing’ namelijk omgezet door een loonbedrijf. “Het wilde er namelijk nog wel eens stinken”, legt wethouder Piet Hooiveld de activiteiten in het park uit.
Zo stond van de week op KL!Knieuws.nl te lezen.

Photobucketging eens kijken.
Het park ligt er inderdaad stil bij op deze frisse vrijdagmorgen.
Terwijl we door het park lopen gaan de gedachten terug naar 1949 toen we in het park een bezoek brachten aan de Minijto (Middenstands- en Nijverheidstentoonstelling). Ook komen de beelden van de kiosk en de volière – die vele jaren onderdeel van het park uitmaakten – weer naar boven.
Het park heeft in de loop der jaren diverse aanpassingen ondergaan, zo stellen we nog eens vast.

De aanleg van de cascade in de Aa was de laatste grote aanpassing. Deze ligt er prachtig bij. Het water stroomt snel – vanwege de hoge waterstand – over en langs de keien. Een prachtig gezicht.
In het (lege) dierenparkje is men bezig met het inzaaien van gras. Hier en daar scharrelt toch nog een verdwaalde kip rond.
Op een bank zitten in een waterige lentezonnetje enkele wandelaars even uit te rusten met aan hun voeten een stel gevulde boodschappentassen en verder … … verder is het rustig en stil, heel stil in het Julianapark daar langs de Aa … …

[flickr album=72157615935471253 num=30 size=Square]
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.