Be Apple speelt verrassende versie van The Beatles

Op zondBe Apple speelt verrassende versie van The Beatlesag 10 maart van 15.00 tot 17.00 is het podium van De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel voor de formatie Be Apple. Insiders weten dan onmiddellijk de link te leggen tussen het platenlabel Apple en de legendarische band uit Liverpool, The Beatles. De Nederlandse coverband BeApple kreeg in 2008 internationale bekendheid door het winnen van de ‘Beatles Unlimited Golden Apple Award’. Inmiddels zijn tibute en coverbands, ook van The Beatles, overal als paddenstoelen uit de grond geschoten. Be Apple weet zich daarin te onderscheiden. De toegang tot het optreden is gratis.

In de loop der jaren heeft het geluid van Be Apple zich ontwikkeld van een ingehouden maar persoonlijke sound naar een heel eigen herkenbare benadering waarbij niet geschuwd wordt om buiten de gebaande tribute paden te treden. De Beatles ‘with a twist’ heeft plaatsgemaakt voor Beatles ‘outside the box’ en dat levert opnieuw een andere, verfrissende kijk op de overbekende liedjes van die vier andere jongens. ‘The Beatles’ verveelt nooit en Be Apple bewijst eens te meer daar ook in 2024 als liveband nog steeds wel raad mee te weten: verrassend fantasierijk!

Share

One Dollar Quartet blaast ‘oldies’ nieuw leven in

One Dollar Quartet blaast ‘oldies’ nieuw leven in

Op zaterdagavond 9 maart om 21.00 uur blaast het One Dollar Quartet in Cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel, ‘oldschool’ nummers nieuw leven in. Met bekende en minder bekende muziek vanaf de 50ties tot heden zetten de vijf bandleden een onvergetelijke show neer voor jong en oud. Met een repertoire van onder andere Elvis, Janis Joplin, Johnny Cash, CCR, The Doors en The Beatles brengt de band dat nostalgische gevoel weer helemaal terug. En met meer moderne covers van onder andere Kaleo en Vintage Trouble zal zelfs een doorgewinterde rockfan ook aan zijn trekken komen. De toegang tot het optreden is gratis.

Daar waar zangeres Annie met haar grote bereik de moeilijkste noten raakt, zet Mike op drums de ritmische basis neer als een huis. Daphne legt al swingend achter de contrabas een heerlijke groove om de solo’s van gitarist Koen, en Jos op mondharmonica stevig te laten knallen. Kortom, de band One Dollar biedt volop waar voor z’n geld. Bij deze uit Volkel afkomstige formatie kunnen de voetjes weer van de vloer. Dat wil je vast niet missen.

Share

Je partner steekt de kop in het zand Ik hoor vaak dat een van de partners (vaak mannen, maar soms ook vrouwen) de kop in het zand steken als de problemen van de eigen kinderen worden benoemd. Van de stief/bonuskinderen benoemt men vaak wél wat er lastig is, maar de eigen kinderen, die gaat men vaak automatisch verdedigen. Wat doe je ermee? Natuurlijk afhankelijk van wat er aan de orde is, hoeft daar niet altijd zoveel mee gedaan te worden. Maar als er bv. sprake is van drugsgebruik van een puber van de ene partner en dat de (misschien zelfs jonge) kinderen van de andere partner dit merken of er op een andere manier last van hebben, dan móet je daar wat mee. De natuurlijke ouder grijpt in ….. of niet Vaak zegt zo’n vader of moeder dan: “ik zal het met hem/haar bespreken”, en wellicht wordt er ook wel wat gezegd, maar lang niet altijd datgene wat nodig is. Totdat de stief/bonusouder zich ermee bemoeit. En dan heb je de poppen aan het dansen. Vaak betekent dat ruzie, soms rechtstreeks tussen stiefouder en stiefkind, maar soms worden er ook anderen bij gehaald, zoals bijv. de kinderen van stiefouder. Dan is dat een teken dat er veel mis is gegaan. Minder ernstige dingen Ook bij minder ernstige dingen kan er ruzie ontstaan als de stiefouder ingrijpt, terwijl zij/hij dat eigenlijk niet mag doen. Maar betekent dit dan dat de bonusouder maar moet blijven zwijgen en lijdzaam toe moet zien hoe alles langzamerhand uit de hand loopt? Zeker niet, je moet leren hoe je erover kunt praten en hoe je elkaar daarbij helpt i.p.v. ruzie te maken. Is dit te herstellen? Soms wel, als beide partners eraan willen werken kan er veel gedaan worden. Soms ook niet meer. Als de partners nog gek op elkaar zijn kan misschien latten nog een oplossing zijn. Vaak wil men dat echt niet. En soms is dat toch echt het beste. Maar soms kan het wel hersteld worden. De rol van de stiefgezincoach Maar dat kan niet even in een uurtje worden opgelost, daar moet je echt met een deskundige goed voor gaan zitten. Doe je dat niet dan zal uiteindelijk het probleem blijven en waarschijnlijk nog verder uit de hand lopen. Ook een dergelijke situatie? Maak snel een afspraak.

Je partner steekt de kop in het zand

Ik hoor vaak dat een van de partners (vaak mannen, maar soms ook vrouwen) de kop in het zand steken als de problemen van de eigen kinderen worden benoemd. Van de stief/bonuskinderen benoemt men vaak wél wat er lastig is, maar de eigen kinderen, die gaat men vaak automatisch verdedigen.

Wat doe je ermee?

Natuurlijk afhankelijk van wat er aan de orde is, hoeft daar niet altijd zoveel mee gedaan te worden. Maar als er bv. sprake is van drugsgebruik van een puber van de ene partner en dat de (misschien zelfs jonge) kinderen van de andere partner dit merken of er op een andere manier last van hebben, dan móet je daar wat mee.

De natuurlijke ouder grijpt in ….. of niet

Vaak zegt zo’n vader of moeder dan: “ik zal het met hem/haar bespreken”, en wellicht wordt er ook wel wat gezegd, maar lang niet altijd datgene wat nodig is. Totdat de stief/bonusouder zich ermee bemoeit. En dan heb je de poppen aan het dansen. Vaak betekent dat ruzie, soms rechtstreeks  tussen stiefouder en stiefkind, maar soms worden er ook anderen bij gehaald, zoals bijv. de kinderen van stiefouder. Dan is dat een teken dat er veel mis is gegaan.

Minder ernstige dingen

Ook bij minder ernstige dingen kan er ruzie ontstaan als de stiefouder ingrijpt, terwijl zij/hij dat eigenlijk niet mag doen. Maar betekent dit dan dat de bonusouder maar moet blijven zwijgen en lijdzaam toe moet zien hoe alles langzamerhand uit de hand loopt? Zeker niet, je moet leren hoe je erover kunt praten en hoe je elkaar daarbij helpt i.p.v. ruzie te maken.

Is dit te herstellen?

Soms wel, als beide partners eraan willen werken kan er veel gedaan worden. Soms ook niet meer. Als de partners nog gek op elkaar zijn kan misschien latten nog een oplossing zijn. Vaak wil men dat echt niet. En soms is dat toch echt het beste. Maar soms kan het wel hersteld worden.

De rol van de stiefgezincoach

Maar dat kan niet even in een uurtje worden opgelost, daar moet je echt met een deskundige goed voor gaan zitten. Doe je dat niet dan zal uiteindelijk het probleem blijven en waarschijnlijk nog verder uit de hand lopen.  Ook een dergelijke situatie? Maak snel een afspraak.

Share

Collecte Goede Doelen Week Veghel start maandag 8 april

Collecte Goede Doelen Week Veghel start maandag 8 april

Binnenkort zien we het geel-rode zonnetje weer volop in de Veghelse straten. Vele wapperende vlaggen, raamposters en spandoeken om de nieuwe collecteperiode van de Goede Doelen Week Veghel (GDW) aan te kondigen. Vanaf 2 april zijn er zo’n 500 vrijwilligers op pad om in alle wijken van Veghel de collecte-envelop met invulformulier overal te verspreiden.
De gezamenlijke collecte is dit jaar voor 19 landelijke fondsen met het CBF-keurmerk.

SAMEN COLLECTEREN betekent voor u:
– 1x de collectant aan de deur, anders bellen deze 19 goede doelen één-voor-één bij u aan.
– duidelijke informatie over alle doelen, ga daarvoor naar onze website goededoelenweekveghel.nl
– 1 weekje ‘bedenktijd’ à u ontvangt de collecte-envelop en de week daarop wordt uw bijdrage opgehaald.
– kleine of grote donatie: u kunt op 3 manieren doneren à 1. online doneren via de QR-code en onze website 2. doneren via de éénmalige machtiging 3. contant geld in de envelop.

VOORDELEN voor de organisatie van GDW Veghel:
– een grote groep vrijwilligers is 2 weken in héél Veghel op pad, dus groot bereik. Óók in alle nieuwbouw-wijken!
– deze vrijwilligers wonen vaak bij u in de wijk, zij kennen de buurt. U (her-)kent vast en zeker deze vertrouwde gezichten!
– minder contant geld, gemak & veiligheid.
– korte lijntjes à goed, regelmatig contact met de landelijke fondsen, én GDW Veghel evalueert op detail-niveau en dit leidt jaarlijks tot mooie verbeteringen!
– ook het bedrijfsleven staat vierkant achter GDW Veghel: onze sponsoren zorgen dat de organisatiekosten zeer laag blijven (denk aan kosten van drukwerk en vlaggen) en dus 100% naar de goede doelen gaat.

ALLES OP EEN RIJ
1. De collecte-envelop wordt tussen 2 en 6 april huis-aan-huis verspreid.
2. Op 8, 9 en 10 april gaan collectanten de deuren langs om uw donatie op te halen.
Zet u de envelop weer klaar?
3. Wist u dat alle collectanten zich kunnen legitimeren met een collectantenpas?
Daar mag u gerust naar vragen.
4. Wist u dat de GDW Veghel ook de ANBI-status heeft?
Meer informatie hierover staat op onze website bij ‘veel gestelde vragen’ https://www.goededoelenweekveghel.nl/faq.html.

GEZOCHT: EXTRA COLLECTANTEN
In een aantal wijken willen we graag nieuwe collectanten verwelkomen. Dit betreft o.a. De Leest, Centrum-Veghel en de 3-H’s (Heuvel, Haag en Ham). Ook is er FLEX-POOL, dan bent u flexibel inzetbaar, op die dagen dat u tijd heeft! We willen ons vrijwilligers-team op sterkte houden. Door vergrijzing, studie of verhuizen moeten sommige van onze trouwe collectanten helaas stoppen. Daardoor ontstaan gaten in de planning per wijk.
Graag willen wij extra handjes om van de collecte een succes te maken. Heeft u tijd? Uw hulp is erg welkom en ‘de te lopen straten’ is altijd in overleg. Voor informatie en/of aanmelding: collecte@goededoelenweekveghel.nl

Meer over deze goede doelen kunt u nalezen op onze website www.goededoelenweekveghel.nl
Blijf op de hoogte, volg ons op www.facebook.com/gdwveghel/

Share

Gemeente Meierijstad pakt door in aanpak gezondheid met nieuwe gezondheidsnota

Gemeente Meierijstad pakt door in aanpak gezondheid met nieuwe
gezondheidsnota

Maatschappelijke ontwikkelingen zoals vergrijzing, de gevolgen van een ongezonde leefstijl
en het bestaan van veel eenzaamheid in de samenleving maken dat de gemeente zich extra wil gaan inzetten voor de gezondheid van de inwoners. In de nieuwe gezondheidsnota ‘Samen gezonder telt!’ staat waar Meierijstad de komende jaren extra aan wil werken, samen met alle gezondheidspartners. De nota werkt vanuit de brede benadering van positieve gezondheid. Want gezondheid gaat over veel meer dan lichamelijk gezond zijn. Het gaat ook om kwaliteit van leven, meedoen in de samenleving, mentaal welbevinden, bestaanszekerheid en een fijne leefomgeving.

Om dit te bereiken zijn zes ambities beschreven in de nota en wordt aangegeven welke aanpak nodig is om deze ambities te bereiken.
Voor het thema Gezonde leefstijl en bewegen zijn de ambities:
• Ouderen worden vitaler ouder en hebben minder risico op een valletsel
• Jongeren gebruiken minder alcohol en drugs
Voor het thema Gezonde sociale omgeving is de ambitie:
• Er is een sterke sociale basis met voldoende laagdrempelige mogelijkheden voor inwoners om elkaar te ontmoeten en te ondersteunen en de buurt aantrekkelijker te maken
Voor het thema Gezonde groene omgeving is de ambitie:
• In de gemeentelijke ruimtelijke planvorming hebben de gezondheidsaspecten voor
inwoners een hoge prioriteit
Voor het thema Toegankelijke zorg is de ambitie:
• Voorkomen en terugdringen van mentale klachten bij jongeren en volwassenen en
nieuwkomers
Voor het thema Gelijke kansen op gezondheid en Tegengaan van gezondheidsachterstanden is dat:
• Bereiken en ondersteunen van inwoners met een gezondheidsachterstand

Veel organisaties, instellingen, verenigingen, scholen en bedrijven in Meierijstad zetten zich al dagelijks in voor gezondheid. En ook de gemeente werkt al op veel verschillende manieren aan het bevorderen van de gezondheid van haar inwoners.

Wethouder Rik Compagne: “De lijst met gezondheidsactiviteiten is heel lang en daar zijn we trots op. Toch is er nog een wereld te winnen en daarom staan we voor grote opgaven. Deze Gezondheidsnota biedt richting voor de keuzes die we gaan maken in activiteiten en uitvoering om gezondheidswinst in de gemeente te boeken. Daarbij willen we eraan werken dat inwoners met risico op gezondheidsachterstanden betere kansen krijgen op een gezond leven. Dat doen we samen met alle betrokken partijen”.

De gezondheidsnota ligt op 4 april voor aan de gemeenteraad ter instemming. Het gezondheidsbeleid krijgt ook een duidelijke plek in de Toekomstvisie Meierijstad 2035 waarin alle langere termijn ambities van de gemeente worden vastgelegd Later dit jaar wordt het uitvoeringsprogramma Gezonder Meierijstad opgesteld. Daarin komt per ambitie te staan welke activiteiten er wanneer opgepakt worden en met wie en waar.

Share

Verkoop Theaterfestival Windkracht ’24 loopt al storm

Verkoop Theaterfestival Windkracht ’24 loopt al storm

Theaterfestival Windkracht is een jaarlijks terugkerend festival met bijzondere theaterproducties. De theater-, circus- en musicalleerlingen krijgen tijdens het festival, dat dit jaar van 5 tot en met 14 april op de Noordkade plaatsvindt, een podium om hun acteertalent aan het grotere publiek te laten zien. De stukken zijn geschreven door theatermakers en docenten van Phoenix Cultuur, maar ook de theater- en musicalleerlingen mogen bij de voorbereidingen meedenken en zelf werken aan het stuk. De kaartverkoop van het festival is vorige week gestart en loopt zo hard dat er al extra voorstellingen zijn ingepland.

Via een schrikkelkast, een chocoladekoek-machine en een echte videogame, voert Windkracht ’24 je mee naar een betoverend Sprookjeshotel, Wonderland, een bejaardentehuis én het eiland van de Maximonsters. Onderweg kom je ook nog een dj, een grote kliederboel, een bijzonder wondertje en verdwenen dorpsbewoners tegen. Deze editie staan de volgende stukken op het programma: Floddertje, Luca en de Luchtfietser, De Zaak Kluitjes, Het Sprookjeshotel, De Schrikkelkast, Disney Draait Door, Alice in Wonderland, Game Over, Wonderkind, Max en de Maximonsters en Het Avontuur van Steenrijk.

Fantasiewerelden

De jonge makers werken met veel enthousiasme mee aan het artistieke proces. Zij transformeren op het podium in een sprookjesprinses of monster. De verbeeldingskracht van het publiek wordt geprikkeld tijdens de voorstellingen. Lilian van Overbeek, docent en coördinator Theater & Dans van Phoenix Cultuur zegt hierover: “We duiken deze editie allerlei fantasiewerelden in. De verhalen zijn gebaseerd op onder andere sprookjes en kinderboeken, waarin de kinderen en jongeren helemaal in die fantasierijke rollen kruipen.”

Theaterfestival Windkracht ’24 biedt een veelzijdig programma met voorstellingen voor alle leeftijden. Spanning, humor, een lach en een traan, zang en dans: het komt allemaal aan bod. De kaartverkoop loopt hard, sommige voorstellingen zijn zelfs al uitverkocht. Wacht dus niet te lang met het bestellen van tickets!

 Bestel nu!

De voorstellingen zijn van 5 tot en met 14 april te zien in de Theaterstudio op de Noordkade in Veghel. Tickets kosten 5 euro en zijn online te bestellen via de agenda op www.phoenixcultuur.nl

Share

Bouwwerkzaamheden basisschool Petrus en Paulus in Eerde gaan van start

Bouwwerkzaamheden basisschool Petrus en Paulus in Eerde gaan van start

Vervangende nieuwbouw voor basisschool Petrus Paulus wordt steeds dringender. Gelet op de noodzaak om op een zo kort mogelijke termijn met de bouw van de school te starten, hebben de gemeente en eigenaar van het gebouw, SHAAK BV afgesproken om met de werkzaamheden te beginnen, ook al is de bouwvergunning nog niet onherroepelijk.
In 2021 sloten de gemeente en SHAAK BV al een overeenkomst om met het project voor een nieuwe school en het behoud van het beeldbepalende kerkgebouw, te kunnen starten.

Doordat er beroep tegen het bestemmingsplan werd ingesteld, heeft het project enorme vertraging opgelopen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat de eerdere overeenkomst is komen te vervallen en er nieuwe afspraken gemaakt moesten worden. Het college heeft hier deze week mee ingestemd. Door de gestegen bouwkosten van de afgelopen jaren, wordt de gemeenteraad op 4 april 2024 gevraagd m hiervoor aanvullend krediet beschikbaar te stellen. Vandaag heeft de Raad van State met betrekking tot het beroep tegen het bestemmingsplan de einduitspraak gedaan. Het ingestelde beroep is ongegrond verklaard en daarmee wordt het op 28 september 2023 herstelde bestemmingsplan onherroepelijk.

Wethouder Johan van Gerwen: “Het college heeft de noodkreet vanuit Eerde goed gehoord en is zich bewust van de noodzaak dat zo snel mogelijk met de vervangende nieuwbouw van de school wordt gestart. Om die reden zijn de gemeente en SHAAK BV bereid om een weloverwogen risico te nemen, om te starten met de bouwwerkzaamheden voordat de bouwvergunning onherroepelijk is. Uitgaande van een voorspoedig bouwproces, gaan wij er van uit dat de nieuwe school in het nieuwe schooljaar 2025/2026 in gebruik kan worden genomen”.

Ook tegen de bouwvergunning, waarmee naast de nieuwbouw van de school een aantal appartementen naast en in de kerk mogelijk wordt gemaakt, is bezwaar gemaakt. De bezwaarmakers richten zich vooral tegen de appartementen die in de kerk zijn gepland, omdat deze naar hun oordeel een onaanvaardbare inbreuk maken op de monumentale waarden van de kerk. Voor SHAAK BV zijn deze appartementen echter nodig om het gehele project haalbaar te maken.

Share

MCV Uit ’t Vet rit op zondag 10 maart

Zondag 10 maart is het zover, onze Uit ’t Vet rit waarmee we 2024 beginnen. Als iedereen de banden weer op spanning heeft, kunnen we beginnen aan onze rit van ongeveer 175km.

De rit gaat via ‘NP de Maasduinen’ Duitsland in, waarbij we via Siebengewald richting Kleve slingeren en via Groesbeek Nederland weer binnenkomen.

De route heeft zowel een koffie als een lunch stop. We vertrekken en eindigen zoals altijd bij café D’n Brouwer in Mariaheide.

Wil je een keer met ons meerijden? Stuur dan een email naar info@motorclubveghel.nl. We zullen je de route alvast digitaal doorsturen. 

Café D’n Brouwer is zondag vanaf 9:30 open voor koffie en we vertrekken om 10:00 uur. Het adres is Dobbelsteenplein 1 in Mariaheide.

Share

Glas-in-lood-ramen Lambertuskerk online

Project ‘De ramen in de St. Lambertuskerk te Veghel’ afgerond
Onbekende schatten in glas in lood in de St. Lambertuskerk

Binnen Heemkundekring Vehchele is na negen jaar het project afgerond om de gebrandschilderde glas-in-loodramen in de St. Lambertuskerk in Veghel te beschrijven en om de informatie online voor eenieder beschikbaar te stellen. De ramen hebben de architecturale schoonheid van deze monumentale kerk van architect dr. Pierre Cuypers beslist nader ingekleurd en verdienen daarom een gedetailleerde beschrijving.

De prachtige ramen zijn, op een paar uitzonderingen na, gerealiseerd tussen 1883 en 1895 door het zeer gerenommeerde glasatelier Stalins en Janssens in Antwerpen. Ze bieden een goed en kleurig zicht op de godsdienstige onderwerpen, die einde 19e eeuw voor de gelovigen in de parochiegemeenschap van Veghel, maar ook ver daarbuiten, van belang waren.

In 2020 is al een brochure verschenen met een selectie van de gebrandschilderde ramen en de beschrijvingen ervan. Nu wordt op 26 februari 2024 op de website van Heemkundekring Vehchele een webpagina opengesteld, waarop alle ramen met de beschrijvingen worden getoond: www.vehchele.nl
Via een plattegrond van de kerk en een index kan men de verschillende ramen vinden. Zo zijn de ramen met behulp van detailfoto’s voor eenieder goed online te bekijken. De gedetailleerde beschrijvingen lichten de kleurrijke afbeeldingen toe. Erg handig is de beschikbare verklarende woordenlijst en een literatuuropgave. Een korte orgelcompositie, gespeeld op het orgel van de St. Lambertuskerk, neemt u in gepaste sfeer mee tijdens het bekijken van de ramen.
Met de afronding van het project komt een einde aan een monnikenwerk van 9 jaar van tal van vrijwilligers van HKK Vehchele en de Lambertusparochie.

Share

Tweede editie Noordkade Jazz Sessies

Tweede editie Noordkade Jazz Sessies

Op donderdagavond 29 februari van 20.00 – 22.00 uur vindt de tweede Jazz Sessie plaats in cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Elke laatste donderdag van de maand staat het podium in het teken van jazzmuziek! Een nieuw initiatief waarin zowel beginnende als meer ervaren jazzmuzikanten het podium op mogen klimmen en onder leiding van Bas van Dun, docent van Phoenix Cultuur, aan de slag gaan met nieuwe jazznummers. Hiermee kunnen ze hun improvisatietalent ontwikkelen. Voel je van harte welkom om te komen genieten van de muziek of om mee te komen doen! Toegang en deelname is gratis.

Na de geslaagde 1e keer in januari is de 2e sessie avond speciaal. Naast de begeleiding van de ritme sectie sluit ook de River Aa Big Band aan in de 2e helft van de sessie avond. Blazers kunnen naast de begeleiding van de ritme sectie ook begeleid worden door de River Aa Big Band. De volgende nummers worden uit het Real Book ( 5 th Edition)gespeeld ( toonsoorten zijn klinkend vermeld ):

  1. Blue Monk ( Bb )
  2. Lady Bird ( C )
  3. Angel Eyes ( c mineur )
  4. Four ( Eb )
  5. Blue Bossa ( c mineur )
  6. So What ( d mineur )
  7. Scrapple from the Apple ( F)
  8. Besame Mucho ( met River Aa Big Band )
  9. The Queen Bee ( met River Aa Big Band )

10.Isn’t She Lovely ( met River Aa Big Band )

Blazers kunnen zich voor deze avond opgeven bij Erik: 

Erik@cutuurhavenveghel.nl
De sessieavonden zijn vooral bedoeld voor blazers die meer ervaringen willen opdoen met het improviseren. Denk bijvoorbeeld aan blazers in een bigband die meer routine willen opdoen of blazers die in een jazz ensemble/ combo spelen. De veelal bekende nummers worden gekozen uit het REAL BOOK. We gaan ervan uit dat je deze als muzikant zelf in het bezit hebt voor je eigen instrument. Een volledige ritmesectie is aanwezig op deze avond. Wil je je als blazer al voorbereiden? Dat kan! Ga voor meer info naar: https://phoenixcultuur.nl/nieuws/nieuw-noordkade-jazz-sessies

Share

DJ Boss Capone draait veel originele reggae

DJ Boss Capone draait veel originele reggae

VEGHEL  – Op zaterdagavond 2 maart kun je in Cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel vanaf 20.00 uur dansen op de muziek  van DJ Boss Capone! Hij draait heel veel early reggae, een vleugje ska en een beetje two tone! Als grondlegger en songwriter van early reggae band ‘the Upsessions’ toert Boss van Trigt de hele wereld rond en speelde alle grote Nederlandse festivals (Lowlands, Zwarte Cross, Paaspop) plat. Hij bracht 7 studioalbums uit op labels als Excelsior en Grover, en zijn tracks werden in meerdere landen in films en TV series gebruikt. De toegang tot het optreden is gratis.

In 2021 startte hij zijn ‘bijbaan’ als DJ. Hij kocht al zijn favoriete singeltjes op 7 inch en begon te draaien. Al snel werd hij gevraagd voor feestjes in Wenen, Brussel, Keulen en Amsterdam. Hij verzorgde zelfs een DJ show op de Zwarte Cross, alwaar hij ‘twin spinde’ met zijn grootmeester DJ Tin Wish Tin. Achter de draaitafels laat DJ Boss Capone ons zijn grote liefde en inspiratie horen. Veel bas, dikke grooves en prachtige zang; Oude Jamaicaanse reggae uit de sixties! Who’s on the throne? DJ Boss Capone!!!

Share

Bluestrio Ray Stepien live op de Noordkade

Bluestrio Ray Stepien live op de Noordkade

VEGHEL – Op zondagmiddag 3 maart kun je in Cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel vanaf 15.00 uur kijken en luisteren naar een bijzonder optreden van het Ray Stepien Trio. Ray is een jonge muzikant uit Eindhoven. Hij is gitarist, pianist en vocalist die, naast het ‘coveren’ van verschillende artiesten, de afgelopen jaren diverse songs in zijn eigen stijl heeft geschreven en uitgevoerd. Naast een solo-programma verzorgt hij ook optredens als zanger en gitarist van zijn eigen band “The Ray Stepien Trio”. De toegang tot het optreden is gratis.

Ray Stepien De band werd winnaar van The Texelblues challenge en finalist bij the Dutch blues Challenge. Het gitaarspel van frontman Ray Stepien wordt serieus vergeleken met dat van grootheden als Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. Maar hoort ook invloeden van bluesmannen als Joe Bonamassa, Johnny Winter en John Mayer. Ray Stepien is in staat om zowel de keiharde als de wat softere blues precies die sound mee te geven die de blues zo mooi maakt.

Share

De Matthäus-Passion komt thuis in de Koekbouw

De Matthäus-Passion komt thuis in de Koekbouw

VEGHEL – Philips’ Philharmonisch Koor en Kamerorkest Alveare voeren samen de Matthäus-Passion van Bach uit op 16 maart om 19.00 uur op de Noordkade in Veghel. Het koor en orkest gaan daarmee terug naar hun thuisbasis. In de Koekbouw op de Noordkade in Veghel startte acht jaar geleden de succesvolle samenwerking met Kamerorkest Alveare.  Kaarten zijn te bestellen via https://www.ticketkantoor.nl/shop/MP2024

Verraad, veroordeling en dood, maar boven alles ook liefde; hoewel het grootste deel van de tekst van de Matthäus-Passion zo’n 2000 jaar oud is, is de boodschap nog zeer actueel. De Matthäus-Passion vertelt het verhaal van de laatste dagen van Jezus Christus. De tekst is samengesteld door Picander, pseudoniem van Christian Friedrich Henrici, gebaseerd op het evangelie van Matteüs. De muziek is van de grote componist Johann Sebastian Bach.

Liefde voor dit werk

In Nederland houden we van de Matthäus Passion. Nergens anders wordt dit werk zo vaak uitgevoerd in de weken voor Pasen en nergens anders genieten zoveel mensen van de bijzondere muziek van J.S. Bach. Het Philipskoor voert de Matthäus-Passion al sinds 1948 jaarlijks op diverse plaatsen in Brabant uit. Philipskoor en Kamerorkest Alveare zetten deze traditie met liefde voort. Solisten zijn Maarten van den Hoven (Evangelist), Vincent Kusters (Christus), Agnes van Laar (sopraan), Ingeborg Bröcheler (alt), Peter Gijsbertsen (tenor) en Sven Weyens (bas). Het geheel staat voor het eerst onder leiding van dirigent Iassen Raykov.

De uitvoering is op zaterdag 16 maart om 19.00 uur in de Koekbouw op de Noordkade in Veghel. De toegang bedraagt € 39,- incl. pauzeconsumptie, servicekosten, tekst- en programmaboekje. Er zijn ook Engelstalige tekst- en programma’s digitaal beschikbaar voor smartphone-gebruikers. Kaarten zijn te bestellen via www.philipskoor.nl/mp-tickets.   

Share
1 2 3 443