Van Romantiek naar Realisme met Joe Speedboot

Van Romantiek naar Realisme met Joe Speedboot

BIBLIOTHEKEN MEIERIJSTAD/VEGHEL – Nieuwsgierig naar hoe je de roman Joe
Speedboot van Tommy Wieringa kunt rijmen met de kunststromingen Romantiek en
Realisme? Kom dan naar de kunstlezing van Emma Fitzgerald op woensdag 6
november in de Bibliotheek Veghel. Deze originele lezing biedt een frisse kijk op Joe
Speedboot en laat zien hoe hedendaagse literatuur voortborduurt op historische
kunststromingen. Een must voor liefhebbers van literatuur en kunstgeschiedenis!

Aanpak
Is een kunststroming te rijmen met een roman? Jazeker! Bij de Romantiek lag de nadruk op emotie en het buitengewone. Ook de mens als nietig onderdeel ten opzichte van een
geweldige en gewelddadige natuur was een belangrijk onderwerp. De grote thema’s van het leven als teleurstelling, liefde en bedrog speelden binnen het Realisme een belangrijke rol. Emma weet deze thema’s naadloos te herleiden tot het boek Joe Speedboot en de parallel te trekken met de Romantiek en het Realisme.

Interactief
Aan de hand van representatieve afbeeldingen gaat Emma samen met het publiek aan de
slag, zodat het eigen kijk- en denkvermogen wordt gestimuleerd. Als bezoeker hoef je geen achtergrondkennis te hebben van kunst in het algemeen of deze stromingen in het bijzonder: de lezing sluit aan bij zowel de beginnende als de gevorderde kunstliefhebber.

Kaarten
Kaarten voor deze originele kunstlezing zijn € 11,-. Ben je lid van de Bibliotheek of heb je een  geldige CJP-pas? Dan betaal je € 8,-. Je kunt de kaarten bestellen via nobb.op-shop.nl of bij een van onze vestigingen. De deuren gaan open om 19.00 uur. We starten om 19.30 uur.

Share

Artikel Interpunctie.nl

Het gevoel is er niet meer…..

Wanneer je problemen hebt in een samengesteld gezin, en je elkaar regelmatig ernstig op de tenen staat en kwetst omdat de ander kritiek heeft op jouw kind, of op jouw manier van opvoeden dóet dat wat met je. De eerste keren doet het flink pijn maar op den duur word je misschien wel gevoelloos. Maar gevoelloosheid op het ene gebied, doet ook wat met het gevoel op andere gebieden.

De liefde dooft uit

Zo hoor ik regelmatig: ik denk dat we te laat zijn,  het gevoel is er niet meer…. En soms is het inderdaad te laat, maar láng niet altijd. Vaker niét dan wel, gelukkig. Maar lang wachten met hulp vragen is nooit handig, zéker in een samengesteld gezin. Er is vaak nog zó veel mogelijk!

Gevoel kan terugkomen

Als niet alles kapot is, kan het gevoel wel degelijk terugkomen. De verliefdheid van het eerste uur misschien niet, maar laten we eerlijk zijn…. Bij wie blijft die eeuwig? Zien dat de ander moeite doet, bevestigen dat de ander zijn best doet, dat geeft positieve gevoelens.

Maar dat kan natuurlijk niet als men zich blijft storen aan elkaars gedrag.

Loyaliteit

Daarom is het belangrijk dat je de typische problemen van samengestelde gezinnen leert aanpakken.  Dat je leert zien hoe loyaliteit bij kinderen (maar ook bij ouders) werkt. Hoe je relatie vergiftigd is geraakt door de kritiek op jouw kind, of op jouw manier van opvoeden.

Kussentjes

Mag je dan geen kritiek meer hebben? Mag je je dan nergens meer aan storen? Moet je altijd dezelfde opvattingen hebben? Nee hoor. Kritiek doet pijn, en daarom zeg ik: kussentjes neerleggen. In acht nemen dat je de ander mogelijk pijn doet, dat je hem op de ziel gaat staan en tóch je mening geven. Dat getuigt van liefde.

Daarom is het áltijd belangrijk om de “typisch stiefgezinnenproblematiek” te betrekken in het geheel. Maar….wacht niet te lang!

Share

Gemeente Meierijstad start pilot project Smart Twin:  gratis digitaal energieadvies op maat  

Gemeente Meierijstad start pilot project Smart Twin: 

gratis digitaal energieadvies op maat  

Gemeente Meierijstad start in oktober in Nijnsel het project Smart Twin waarmee inwoners een  gratis digitaal energieadvies op maat kunnen krijgen voor hun woning. Doel van deze pilot is om  inwoners meer inzicht te geven in de stappen die zij kunnen nemen om hun woning (verder) te  verduurzamen. Gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat inwoners hun huis verduurzamen.  Hiermee kunnen ze hun energierekening verlagen en wordt het huis prettiger om in te wonen. 

Energiebesparing 

Smart Twin is één van de projecten die gemeente Meierijstad de komende tijd gaat uitvoeren op  het gebied van energiebesparing. Wethouder Menno Roozendaal: ”De gemeente heeft als doel om  in 2030 het energieverbruik met minstens elf procent te verlagen ten opzichte van 2017. Alles wat  we niet verbruiken, hoeven we ook niet op te wekken. Dat maakt ons minder afhankelijk van  andere partijen én het is goed voor het milieu. Om dat doel te kunnen bereiken, geeft de gemeente  prioriteit aan projecten die bijdragen aan de reductie van energieverbruik. Het verduurzamen van  woningen is hierin een belangrijke stap.” 

Het project 

Smart Twin is ontwikkeld door het architectuur- en softwareontwikkelingsbureau De Twee  Snoeken. Smart Twin biedt een gratis digitale scan van woningen aan. Bewoners kunnen hiermee  zelf bekijken welke maatregelen zij kunnen nemen om hun woning energiezuiniger te maken. Wat  gebeurt er bijvoorbeeld als het dak wordt geïsoleerd of als er zonnepanelen komen? Het model  toont meteen hoeveel energie de huiseigenaar daarmee bespaart en wat de maatregel kost. Zo  kan er een eigen verduurzamingsplan gemaakt worden. Het model geeft ook een overzicht van de  mogelijkheden voor subsidies en leningen van het Rijk en de gemeente. Daarnaast is het  eenvoudig om offertes aan te vragen. Smart Twin wordt ondersteund door Milieu Centraal en het  Ministerie van Binnenlandse Zaken.  

Proef in Nijnsel  

Het project start in Nijnsel en richt zich met name op koopwoningen uit de jaren zestig en zeventig.  Deze woningen hebben gemiddeld een laag energielabel door de manier van bouwen in die tijd. Er  is gekozen voor Nijnsel omdat daar een wat grotere groep van dit soort woningen bij elkaar in de  buurt staan die op grond van bouwtekeningen op elkaar lijken. Dat laatste maakt dat het project  voor deze groep van 200 woningen snel gestart kan worden. Deze woningen zijn inmiddels al  digitaal nagebouwd op basis van bouwtekeningen. Naast deze groep is er binnen deze pilot nog  plaats voor vijftig extra woningen in Nijnsel. Het project is vooral interessant voor mensen die in  een huis wonen waar nog niet veel is gedaan aan energiebesparende maatregelen zoals  dakisolatie of zonnepanelen.

De gemeente Meierijstad biedt de digitale woning en het advies kosteloos en vrijblijvend aan.  Deelnemers zijn nergens toe verplicht en zitten nergens aan vast. Het project loopt twee jaar en  wordt tussentijds en na deze periode geëvalueerd. Dan wordt ook gekeken of het op meer plekken  in de gemeente kan worden ingezet. 

Brief en informatieavond voor de inwoners 

Inwoners uit Nijnsel die mee kunnen doen aan dit project hebben onlangs een brief ontvangen.  Daarin staat ook een uitnodiging voor een informatieavond die de gemeente in november  organiseert over de pilot. 

Zelf aan de slag met isoleren 

Andere inwoners van Meierijstad die ook aan de slag willen met isoleren, hebben verschillende  mogelijkheden. Meer informatie over de mogelijkheden om een woning te verduurzamen is te  vinden op www.brabantwoontslim.nl.  

Share

Theatereditie Luistercafé brengt eerbetoon aan Wim Sonneveld

Theatereditie Luistercafé brengt eerbetoon aan Wim Sonneveld

VEGHEL – Op vrijdag 1 november om 20.30 uur wordt in de Apotheek aan de Noordkade weer de Theatereditie van het Luistercafé georganiseerd. Deze special staat in het teken van Wim Sonneveld. De Theatereditie is een Blauwe Kei-productie in samenwerking met de Bibliotheken Meierijstad en Cultuur Haven Veghel.

‘Aan de Amsterdamse Grachten’ , ‘Het Dorp’, ‘Het Hondje Van Dirkie’, ‘Margootje’ en ‘Tearoom Tango’, allemaal bekende liedjes van Wim Sonneveld (1917-1974). Hij gold als een van de grootste en meest veelzijdige cabaretiers van Nederland. Sonneveld speelde hoofdrollen in musicals (My Fair Lady) en films (Willem Parel) en maakte theaterprogramma’s met daarin zijn bekendste conferences, zoals ’Frater Venantius’, ‘Kroketten’ en ‘De Stalmeester’. 

Vroege dood

Wim Sonneveld zat nog boordevol plannen toen hij in februari 1974 een hartaanval kreeg en twee weken later overleed aan de gevolgen van een tweede. Op deze theateravond herdenken wij zijn vijftigste sterfdag.

Hommage aan het Nederlandse theaterlied met muziek en verhalen

Teun Beurskens, Ramon Chatrer en Bas van de Ven zijn alle drie in 2019 afgestudeerd aan de Bossche Koningstheateracademie. Tijdens het Theatercafé brengen ze met veel enthousiasme en in wisselende formatie hommages aan grote auteurs, componisten en vertolkers van het Nederlandse theaterlied. Samen met cabarethistoricus Frank Verhallen en bibliothecaris Sonja van den Heuvel duiken zij in het leven en repertoire van Wim Sonneveld en schetsen daarmee een prachtig portret.

Tickets

De toegang tot de Theateredities is gratis. Wel graag vooraf een ticket reserveren. Dat kan via nobb.op-shop.nl. Reserveren kan ook bij alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken en via de website van het Theater aan de Noordkade, www.blauwekei.nl/agenda.

De volgende Theatereditie van het Luistercafé is op vrijdag 7 februari 2025. Dan staan de schijnwerpers gericht op Robert Long. Op vrijdag 2 mei staat Herman van Veen centraal.

Share

Soulmuziek uit de jaren 50 & 60 door Vintage Black

Soulmuziek uit de jaren 50 & 60 door Vintage Black

VEGHEL- Op zondag 13 oktober om 15.00 uur is in cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel een optreden te zien en te beluisteren van Vintage Black.  Deze 10-koppige band uit ‘s-Hertogenbosch en omstreken omarmt de soul, blues en Motown uit de 50’s & 60’s De dansvloer is weer open. De toegang tot het optreden is gratis.

 De band, compleet met blazerssectie en backing vocals steekt de songs in een heerlijk wollen jasje. Stap op de soultrein en je komt er niet meer van af. Enjoy the ride! Gegarandeerd dat je het merkt in hun eigenzinnige mix van originals en covers van toen en nu. Denk aan de muziek van Ray Charles, Sam Cooke, James Brown, Aretha Franklin en Stevie Wonder. Je hoort, ziet en voelt de diepgewortelde voorliefde voor deze muziek bij deze ervaren muzikanten.

Vintage Black is Linda Pelders (leadzang), Fenneke Bicanic-Suurmond en Jennifer Schüler (backing vocals), Ad Rozen (drums), René Leijtens (bas), Roeland Heesbeen (gitaar), Jeroen Habraken (toetsen), Gerald Dercks (trombone), Sjoerd Diebels (trompet), Toine Hultermans (saxofoon).

Share

Muziek op Schoot: Een educatieve ontdekkingsreis voor de allerkleinsten

Muziek op Schoot: Een educatieve ontdekkingsreis voor de allerkleinsten

Dit najaar introduceert Phoenix Cultuur vol trots de cursus Muziek op Schoot, speciaal ontworpen voor baby’s, peuters en kleuters van 6 maanden tot 4 jaar. Deze cursus biedt een unieke kans voor ouders, grootouders en verzorgers om samen met hun kleintje op een speelse manier de wereld van muziek te ontdekken.

Gedurende 10 weken gaan kinderen en hun begeleiders samen met docente Judith de Vrees op een muzikale reis. Elke woensdagochtend creëren we een vrolijke en veilige sfeer waar zingen, bewegen, en spelen op kleine slaginstrumenten centraal staan. De lessen zijn zorgvuldig afgestemd op de leeftijden en behoeften van de kinderen, zodat elk kind op zijn eigen tempo kan ontdekken en genieten. Herhaling van activiteiten zorgt voor herkenbaarheid en een gevoel van veiligheid, wat essentieel is voor de ontwikkeling van jonge kinderen.

Muziek als motor voor ontwikkeling

Muziek speelt een krachtige rol in de vroege ontwikkeling van jonge kinderen. Het stimuleert niet alleen de taalvaardigheden, maar versterkt ook de motorische ontwikkeling, sociale interacties en emotionele intelligentie. In de cursus Muziek op Schoot worden liedjes en muzikale spelletjes gebruikt om alledaagse situaties, zoals opruimen of tandenpoetsen, op een speelse manier te benaderen, wat kan bijdragen aan een positieve en veilige leeromgeving.

Speelse lessen voor ouders en kinderen

Deze cursus is ideaal voor kinderen van 6 maanden tot 4 jaar en biedt hen de kans om hun muzikale horizon te verbreden, terwijl ouders of verzorgers een belangrijke rol spelen in dit leerproces. De cursus start op 6 november 2024 en vindt elke woensdagochtend plaats bij Phoenix Cultuur in Veghel. Aanmelden kan via www.phoenixcultuur.nl of neem contact op voor meer informatie.

Share

Artikel Interpunctie.nl

Lachen is niet altijd gezond……

Lachen geeft ons meestal een goed gevoel. Ook leuke gezellige mensen die veel lachen hebben vaak ook veel contacten en zitten meestal ook wel goed in hun vel. Niks beters dus dan veel lachen, zou je denken.

Niets te lachen

Maar sommige mensen lachen heel vaak terwijl er eigenlijk niets te lachen valt.  Soms zijn het zenuwen en lachen kan dan spanning verlichten. Maar soms is lachen ook machteloosheid. Je kunt er niks aan veranderen (denk je) en dus lach je maar. Vaak ook lachen mensen dingen weg, bv. vervelende gevoelens worden weggelachen omdat men het lastig vindt ze te bespreken.

Grapjes die geen grap zijn

Sommigen maken ook grapjes die geen grapjes zijn. Dan lijkt het misschien een vrolijke boel maar er zit ergernis en boosheid onder de grapjes. Ook dan kan het zo zijn dat men ze niet durft te bespreken.

Ruimte

Eigenlijk is alles te bespreken, hoe moeilijk ook. Mijn ervaring is, dat juist wanneer iets besproken is de mensen over het algemeen erg opgelucht zijn en meer mogelijkheden zien om hun problemen op te lossen. Het geeft ruimte in hun hoofd als gedachten uitgesproken zijn.

Ruimte voor humor

En het rare is dat er dan ook weer echt ruimte is voor humor. Ik weet nog dat ik jaren geleden met vriendinnen op stap ging, die allemaal eigenlijk niet zo’n zin hadden in het uitje omdat er bij hen allen iets dwars zat (ook bij mij) wat hun dag zou gaan verpesten. Op de heenweg klaagden we allemaal onze nood en het zag er naar uit dat het geen leuk uitje werd.

Achteraf konden we allemaal zeggen nog nóóit zoveel lol te hebben gehad. Doordat we onze gevoelens geuit hadden ontstond er ruimte en konden we echt bevrijd lachen om alles wat zich verder voordeed.

Share

Lezing Barbara Oppelaar “De sleutel om het contact te verbeteren” in het Alzheimer Café Uden-Veghel

Lezing Barbara Oppelaar “De sleutel om het contact te verbeteren” in het Alzheimer Café Uden-Veghel
 
Op dinsdag 15 oktober is Barabara Oppelaar, trainer, coach, acteur en directeur Ervarea, met een lezing te gast in het Alzheimercafé.
In haar lezing krijg je inzicht in gedrag dat op het eerste gezicht onbegrijpelijk lijkt. Je leert manieren en sleutels kennen om dit gedrag beter te begrijpen en om het contact en de communicatie daadwerkelijk te verbeteren. Daarbij ontvang je praktische tips om dit gedrag op een positieve manier te beïnvloeden.
Iedereen die geïnteresseerd is in deze lezing is deze avond van harte welkom in Eigen Herd, Rooijsestraat 32 in Uden. De zaal is open om 19.00 uur, programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Entree is vrij.
Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact.
Het Café is afwisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel, op beide locaties zijn geïnteresseerden uit Uden, Veghel en omliggende dorpen van harte welkom. Voor meer informatie kunt u mailen naar: noordoostbrabant@alzheimervrijwilligers.nl of bellen via ONS welzijn: 088-3742525.
 
 
 
Share

Het burgemeestersontbijt

BURGEMEESTER EN LEERLINGEN GROEP 8 BASISSCHOOL EERSCHOT ONTBIJTEN SAMEN

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbijt burgermeester Kees van Rooij samen met de leerlingen van groep 8, waaronder de kinderburgemeester, van basisschool Eerschot uit Sint- Oedenrode.
Van 8 tot en met 11 oktober schuiven 245 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel om te leren en ervaren over een gezond ontbijt.

Zo’n 245 gemeenten in heel Nederland nemen deel aan het Burgemeestersontbijt, waaronder burgemeester Van Rooij. Op vrijdag 11 oktober schuift de burgemeester samen met de leerlingen aan tafel. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij de burgemeester met de kinderen spreekt over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

Het Burgemeestersontbijt
Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeentes en scholen. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Basisschool Eerschot en de burgemeester willen hierbij het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood onderstrepen.

Datum: vrijdag 11 oktober 2024
Locatie: Bestuurscentrum Sint-Oedenrode
Wernerplein 1,
5492 GD Sint-Oedenrode
Tijd: 08.40 – 09.30 uur

Share

Voetbalspelers van Meierijstad tekenen spelerscontract bij FC Eindhoven

Voetbalspelers van Meierijstad tekenen spelerscontract bij FC Eindhoven

Op 2 oktober 2024 bereikten de spelers van Meierijstad, die deelnemen aan lindenvoetbal, framevoetbal en Powerchair Football (elektrisch rolstoelvoetbal), een bijzondere mijlpaal. In het Jan Louwers stadion van FC Eindhoven ondertekenden zij hun officiële spelerscontract’. Dat gebeurde in aanwezigheid van, niemand minder dan, de hoofdtrainer van FC Eindhoven Maurice Verberne.
Met dit contract worden zij officiële ambassadeurs van passend voetbal voor de regio en promoten ze het passend sportaanbod van Meierijstad. Tijdens wedstrijden dragen zij het shirt van FC Eindhoven en gaan hiermee een duidelijke verbinding aan met de club. Dit evenement markeert een belangrijke stap in de samenwerking tussen FC Eindhoven en de Meierijstadse spelers, die actief zijn in verschillende aangepaste voetbalvormen. Een inspirerende dag waarbij de bijzondere groep voetballers het podium kreeg dat ze verdienen.

Primeur in Nederland
Op zondag 13 oktober speelt het Powerchair Football team al de eerste competitiespeelronde in het shirt van FC Eindhoven. Dit wordt voor het eerst georganiseerd en is een primeur in Nederland. Dit vindt plaats bij het Centrum voor Uniek Sporten in Schijndel, gemeente Meierijstad.

Share

Tussen de Regels: Sacha Bronwasser

SCHIJNDEL – Op vrijdag 18 oktober komt schrijver, spreker, kunsthistoricus en curator Sacha Bronwasser naar het RAADhuis in Schijndel. Zij is vooral bekend van haar bejubelde roman Luister. Deze activiteit is een samenwerking met Kunstcollectie Meierijstad en onderdeel van de literaire lezingenreeks Tussen De Regels.

Over de schrijver
Sacha Bronwasser is schrijver, spreker, kunsthistoricus en curator. Ze debuteerde als romanschrijver in 2019 met het veelgeprezen Niets is gelogen. Eind vorig jaar verscheen haar tweede boek Luister, een ingenieuze roman die zich aTussen de Regels: Sacha Bronwasserfspeelt in het Parijs van de jaren tachtig en nu. Ook dit boek oogstte veel lof en eindigde hoog in de eindejaarslijstjes van toonaangevende media.

Koren op de molen
In haar nieuwe roman De lotgevallen zien we hoe de lotsbestemming van verschillende hoofdpersonen een onverwachte wending krijgt. Telkens is een kunstwerk de aanleiding voor een nieuw verhaal: koren op de molen van Kunstcollectie Meierijstad en de Bibliotheek Schijndel. Samen zetelen zij immers in het RAADhuis, de plek waar verhalen en kunst in de breedste zin gebroederlijk samenwonen.

Kaarten
Kaarten voor de lezing zijn € 11,-. Leden van de Bibliotheek en CJP-leden betalen € 8,-.  Tickets zijn verkrijgbaar via nobb.nl/activiteiten en bij alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. De deuren gaan open om 19.30 uur en we starten de avond om 20.00 uur.

Share

‘Zo gemeld’, een nieuwe app voor meldingen over openbare ruimte in Meierijstad

‘Zo gemeld’, een nieuwe app voor meldingen over openbare ruimte in
Meierijstad

Gemeente Meierijstad werkt voortdurend aan het verbeteren en efficiënter beheren van de
openbare ruimte. Daarom gebruikt de gemeente vanaf maandag 14 oktober 2024 de ‘Zo Gemeld’ app. Met de app kunnen inwoners bijvoorbeeld kapotte lantarenpalen, afvaldumpingen, losse stoeptegels en andere problemen melden.

Waarom deze nieuwe app?
De nieuwe meldingsapp is speciaal ontwikkeld om de interactie met inwoners te vergemakkelijken en de afhandeling van meldingen te versnellen. Waar voorheen een melding vaak meerdere keren heen en weer ging voordat het juiste team ermee aan de slag kon, stelt de nieuwe app gerichte vragen om direct alle benodigde informatie te verzamelen. Hierdoor komt de melding sneller en vollediger bij de juiste persoon of afdeling terecht. De Zo Gemeld app vervangt dan ook de huidige Mijn Gemeente app. De huidige app is vanaf 14 oktober ook niet meer te gebruiken.

Jan van Burgsteden, wethouder ruimtelijke ordening en infrastructuur: “Wij moedigen alle
inwoners aan om de nieuwe Zo Gemeld app te downloaden en te gebruiken. Samen maken we Meierijstad nog mooier, schoner en veiliger. Uw melding is belangrijk en met de nieuwe app kunnen wij nog beter voor u klaarstaan.”

Hoe werkt de Zo Gemeld app?
Het gebruik van de app is eenvoudig. De gratis app is te downloaden via de App Store of Google Play op uw smartphone of tablet via bijgaande QR code en herkenbaar aan bijgaand logo. Open de Zo Gemeld app en volg de stappen om een melding te doen. De app stelt een aantal gerichte vragen om ervoor te zorgen dat de ontvanger van de melding precies weet wat er aan de hand is en wat de beste aanpak is. Als de melding opgelost is, ontvangt de melder een update.


Behalve via de app kunnen inwoners ook gewoon een melding blijven doen via de website
www.meierijstad.nl/melden of bellen met het KCC 14 0413.

Share

Den Ouden doet wederom mee met Meierijstad on Stage

Schijndel, 16 september 2024 – Den Ouden is trots om dit jaar voor de derde keer deel te nemen aan Meierijstad on Stage, een groot loopbaanoriëntatie-evenement voor vmbo-leerlingen uit de gemeente Meierijstad. Tijdens het evenement maken leerlingen kennis met verschillende bedrijven en vakgebieden in de regio, zo ook met de specialismes van Den Ouden.

Een kijkje in de keuken
Leerlingen in het 2 e leerjaar van het vmbo van het Fioretti College in Veghel en het Elde College in Schijndel brengen tijdens Meierijstad on Stage een bezoek aan diverse bedrijven. Bij Den Ouden krijgen ze een unieke kans om de dagelijkse bedrijfsvoering van dichtbij te ervaren, of het nu gaat om de herinrichting van de infrastructuur,
het opsporen van explosieven of het vergroenen van de openbare ruimte. Zo ontdekken jongeren de diverse carrièremogelijkheden binnen de sector.

Belang van jong talent
“We zijn blij dat we al sinds de eerste editie jaarlijks deelnemen aan Meierijstad On Stage,” zegt Harm den Ouden, directeur Infra, Bodac & Materieel bij Den Ouden. “Als familiebedrijf geloven we sterk in het belang van jong talent.
Onze deelname aan Meierijstad on Stage sluit perfect aan bij onze missie om de generatie van morgen te inspireren en hen te helpen om de juiste keuzes te maken.”

Over Den Ouden 
Den Ouden, een familiebedrijf uit Schijndel, werkt dagelijks aan een duurzame leefomgeving voor toekomstige generatie. Den Ouden is actief op het gebied van het verwerken van groene reststromen tot herwinbare oplossingen, het herinrichten van de infrastructuur, het ontwikkelen van totaaloplossingen voor een gezonde bodem en het opsporen en veiligstellen van explosieven en archeologische waarden in de bodem. Als familiebedrijf vindt Den Ouden het essentieel om jongeren actief te betrekken en hen aan het bedrijf te binden, zodat samen met hen de toekomst kan worden vormgegeven.

Aanmelden
“Inmiddels hebben zich zo’n 60 bedrijven en instellingen aangemeld voor Meierijstad On Stage”, aldus projectleider Harm van Son. Zij zijn aanwezig donderdag 30 januari aanwezig op het Beroepenfeest op de Noordkade in Veghel en ontvangen groepen leerlingen op donderdag 13 februari op de eigen locatie.
Aanmelden
is nog mogelijk via www.meierijstadonstage.nl. Op deze site staan ook de contactgegevens van de projectleider ,voor verdere informatie.

 

Share
1 2 3 460