Heel Veghel Bakt

Heel Veghel Bakt: Voedsel van vroeger

Veghel – In oktober houdt de bibliotheek allerlei activiteiten rondom het thema Heel Veghel Bakt. Bibliotheek Veghel heeft de heemkundekring uitgenodigd om iets te vertellen over het voedsel in vroeger tijden.

Wat aten de mensen in de prehistorie, in de Middeleeuwen en daarna? Wat ging er vooraf aan de aardappel als volksvoedsel? Hoe bewaarde men in vroeger tijden voedsel? Wat waren de gevolgen van oorlogen en hongersnood? Wat was bekend over geneeskrachtige planten en dodelijke schimmels? Waarom dronk iedereen bier? Wat was de oorzaak van het hoge sterftecijfer onder baby’s?
Bernard Vissers zal op zondag 29 oktober veel van deze vragen beantwoorden in zijn lezing in woord en beeld. Waar mogelijk gaat hij specifiek in op de Veghelse situatie.

De lezing ‘Voedsel van vroeger’ wordt gehouden op zondag 29 oktober van 14:00 tot 15:00 uur, met inloop vanaf 13:30 uur. Een kaartje kost € 2,50 voor leden van de heemkundekring of bibliotheek en € 5,00 voor niet-leden. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van de bibliotheek of online via de website.

0 (2)

Share