Columbus

Bibliotheek Oss, Bibliotheek Uden en Volksuniversiteit Oss slaan wederom de handen ineen voor Columbus. Het gaat hierbij om een serie workshops en cursussen over de meest uiteenlopende onderwerpen voor nieuwsgierige kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

De workshops en cursussen vinden plaats bij de twee bibliotheken in Oss en Uden. Onderwerpen zijn Chinees, hacken, geschiedenis van de ruimtevaart, verhalen schrijven, presenteren, bouwkunde, Spaans, Leren leren, Archeologie, Dinosaurussen van nu en Filosofie. Alle nieuwsgierige kinderen tussen de 9 en 12 jaar kunnen meedoen. Ongeacht op welke school ze zitten.

Dat voor de naam Columbus is gekozen, is natuurlijk niet voor niets. Columbus was in 1492 de eerste Europeaan die Midden-Amerika aandeed. Hij had bedacht dat de aarde niet plat was, maar rond. Zonder zijn nieuwsgierigheid had het veel langer geduurd voordat iemand op het idee kwam om de Atlantische Oceaan over te steken. Wie nieuwsgierig is, kan veel bereiken!

De eerste workshop is ‘Hoe hack ik het web?’ op woensdag 25 oktober en de eerste cursusreeks begint met Chinees op dinsdag 31 oktober. Voor inschrijving en informatie over het programma, precieze data en tijden zie  www.volksuniversiteitoss.nl  en www.bibliotheekoss.nl en www.bibliotheekuden.

FacebookTwitterGoogle+Delen