Van Dyck Inc. Americana made in Germany

VEGHEL- Op zondag 8 oktober om 15.00 uur treedt Van Dyck Inc op het in De Afzakkerij op CHV Noordkade te Veghel.  Van Dyck Inc levert een mix van shuffle, swing, second-line ritmes en ballads, waarvoor het woord ‘Americana’  werd uitgevonden. Live klinken de zes muzikanten van VAN DYCK INC. op hun best. Met composities van onder andere Van Morrison, Ry Cooder, John Hiatt en Little Feat brengen ze een unieke sound die zelden door Duitse bands gemaakt wordt. De muziek van Van Dyck Inc. is ‘unplugged’ – ze hebben geen technische trucs en effecten nodig om het publiek in de ziel te raken. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Meer dan dertig jaar geleden ontmoetten ze elkaar voor de eerste keer. Twee Hamburgse gitaristen waren te gast tijdens een sessie in een Bremer Blueskneipe, waar ze een Nederlandse zanger ontmoetten die op zoek was naar nieuwe muzikale contacten in Duitsland. Niemand zou kunnen voorspellen op dat moment dat er later bands als ‘Backstreet Blues Band’  en ‘JJ & The Shuffle Kings’  uit deze ontmoeting zouden ontstaan, die de podia op festivals in binnen- en buitenland al jarenlang op hun  grondvesten zouden doen schudden. Dertig jaar, talloze optredens en veel cd’s later, hebben muzikanten uit de oorspronkelijke bezetting van deze bands zich herenigd om hun eigen muzikale stijl op het podium te brengen.

0

FacebookTwitterGoogle+Delen