De Zippers in de Afzakkerij

Pure nostalgie met Rob, Ronnie, Ria & De Zippers

VEGHEL- Op zondag 1 oktober om 15.00 uur staat De Zippers op het podium van De Afzakkerij op CHV Noordkade te Veghel.  De Zippers is een bandje dat alleen Nederlandstalige teksten op bekende nummers uit de jaren 50 en 60 ten gehore brengt. Alle grote Nederlandse artiesten uit die tijd komen voorbij. Zoals ZZ en de Maskers, Connie van den Bosch, Willeke Alberti, Anneke Grönloh, De Lords, Peter Koelewijn en nog veel meer. Naast de Nederlandse hits spelen ze ook die van Engelse en Amerikaanse bands uit die periode. Zoals Berry Everett, The Shirelles, Niel Sedaka, Lesly Core, Dusty Springfield, The Shangri-las en The Chiffons enz. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Vijf leuke jongens en twee mooie meisjes van toen speelden een programma met Nederlandstalige liedjes van toen, dat riekt naar het sentiment van de jaren zestig. De tijd dat Nederland nog smaller was dan smal, nog braver dan braaf. Ze brachten met véél enthousiasme en een vleugje theater hun lieve, romantische en ondeugende liedjes. In de negentiger jaren van de vorige eeuw speelden Rob, Ria, Ronnie & de Zippers, bijna een decennium lang met veel succes in zalen en theaters door héél Nederland. Maar aan alles komt een end en met een laatste optreden in Berlage in Eindhoven namen De Zippers afscheid van hun vele Eindhovense fans.

Plezier spatte ervan af.
Maar, het bloed kruipt waar het niet kan gaan en na aanhoudend aandringen van talloze fans gingen de Zippers weer de repetitieruimte in voor een éénmalig reünie-optreden tijdens Vonderke LIVE outdoor. Het plezier spatte ervan af en het succes bleek te groot om het bij dit ene optreden te laten.

Nu betreden Rob, Ria, Ronnie & De Zippers weer regelmatig het podium om met hetzelfde plezier en enthousiasme als toen de hits te spelen van de artiesten van toen. En ook zingen ze weer hun eigen vertalingen van hits van Amerikaanse groepen. Middagje voor oudere jongeren dus die ongetwijfeld zullen genieten van de muziek van toen, maar eigenlijk voor iedereen die deze muziek kan waarderen en wie kan dat nou niet?

0

 

FacebookTwitterGoogle+Delen