Five Elements & Diewertje

Five Elements & Diewertje in De Afzakkerij

VEGHEL- Op zondag 17 september om 15.00 uur staat het jazzkwintet Five Elements op het podium van De Afzakkerij op CHV Noordkade te Veghel. Sonny Rollins en Miles Davis, Hank Mobley en Dizzy Gillespie, slechts enkele voorbeelden van legendarische combinaties met tenorsaxofonisten en trompettisten uit de tijd van de bebop en hardbop. Veelal samenspelend in een sterke vijfmans bezetting met piano, contrabas en drums. Van deze bronnen wordt dan ook dankbaar gebruik gemaakt. En er is nieuws! Diewertje de Niet komt de band vocaal versterken. Ze zingt tal van prachtige stukken van o.a. Sara Vaughan, Diana Krall en Chet Baker. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Five Elements zoekt daarbij altijd naar de juiste balans in de muziek. Zeker wanneer akoestisch en ‘straight, no filter’ wordt gespeeld komt de Blue Note-achtige sfeer volledig tot zijn recht. Hierdoor creëert het kwintet zowel op (jazz) festivals als in kleinere gelegenheden een aangename sfeer met een unieke herkenbare sound. Dat hebben ze al eens eerder laten horen in De Afzakkerij. De bezetting van Five Elements bestaat naast Diewertje de Niet uit Ronald Bonel op toetsen, Han Verberne op contrabas en Mark Verhofstad op drums. De initiatiefnemers van de band zorgen voor het betere blaaswerk; Paul van Rooy op trompet/bugel en Marc Poulussen op tenorsaxofoon.0

FacebookTwitterGoogle+Delen