Cursus: de digitale overheid

De overheid gaat digitaal. Daarom organiseert de Bibliotheek Meierijstad de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. De cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze via internet gebruik kunnen maken van alle diensten van de overheid.

De cursus Digisterker gaat over het aanvragen van een DigiD en het gebruik daarvan. Ook leert u hoe u handig informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen. De cursus duurt vier dagdelen. In het werkboek bij de cursus wordt gewerkt met voorbeelden van de website van de gemeente Meierijstad. Na afloop ontvangt u een certificaat.

Deze cursus is bestemd voor mensen die al goed met internet kunnen omgaan. Er kunnen maximaal 8 deelnemers meedoen per cursus. Zo kunnen we genoeg aandacht besteden aan vragen. Digisterker wordt gegeven door de bibliotheken Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode:

  • Veghel: op woensdagochtend (10:00 – 12:00 uur) 20 september, 4 oktober, 18 oktober en 1 november in de bibliotheek;
  • Schijndel: op dinsdagochtend (10:00 – 12:00 uur) 7 november, 21 november, 28 november en 5 december 2017 in ’t Spectrum, computerlokaal Welzijn de Meierij;
  • Schijndel: op woensdagavond (19:30 -21:30 uur) 20 december 2017, 10 januari, 17 januari en 24 januari 2018 in ’t Spectrum, computerlokaal Welzijn de Meierij;
  • Sint-Oedenrode: data en tijden worden later bekendgemaakt.

De cursus is gratis. Het bijbehorende werkboek kost € 15,-, te betalen op de eerste cursusdag. U kunt zich aanmelden via www.bibliotheekmeierijstad.nl of aan de balie in de bibliotheek. Heeft u wel interesse, maar beschikt u nog niet over voldoende digitale vaardigheden? Dan kunt u in de bibliotheek terecht voor de cursus Klik & Tik.

download

FacebookTwitterGoogle+Delen