Hans Kraaijeveld benoemd als interim-directeur voor de Blauwe Kei

Per 1 september is Hans Kraaijeveld benoemd als interim-directeur voor de Blauwe Kei. Hij zal deze tijdelijke functie gaan vervullen ter vervanging van de huidige directeur, Yan van der Heijden die wegens ziekte al enige tijd afwezig is.

De belangrijkste taken van Hans Kraaijeveld bestaan uit de theaterprogrammering en de aansturing bij het integreren en huisvesten van het personeel van De Blauwe Kei in de nieuwe werkomgeving. Hans zal tevens een aantal operationele zaken voor de andere culturele stichtingen die actief zijn op de Noordkade ter hand nemen.

Drs. Hans Kraaijeveld (1950) begon zijn loopbaan in het basisonderwijs. Na 15 jaar onderwijs, werd hij hoofd van een organisatieadviesbureau in de gezondheidszorg, gevolgd door een aantal directiefuncties bij zorg gerelateerde instellingen. In die periode voltooide hij ook zijn studie Cultuur Organisatie en Management aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2006 switchte hij naar een carrière als organisatieadviseur/interimmanager in de theaterwereld. In die hoedanigheid verzorgde hij verschillende organisatieadvies-en interim opdrachten. In september 2011 verscheen zijn boek Offstage, Strategisch management voor podiumorganisaties. De specialisaties van Hans liggen op het terrein van managementvraagstukken, beleidsplanontwikkeling, sparringpartnership voor directeuren, organisatiecultuur en kwaliteitszorg.

Hans deed organisatieadviesopdrachten voor verschillende theaters en poppodia; was projectleider en auteur van de Cultuurnota van een middelgrote gemeente en was interim-directeur op verschillende plaatsen in de podiumsector. Tevens was hij gedurende een jaar de zakelijk leider van het Noord Nederlands Toneel. Niet vertellen hoe het moet, maar anderen stimuleren in hun ontwikkeling en beter maken, vormt de basis voor het handelen van Hans in relatie tot zijn opdrachtgevers.

0

FacebookTwitterGoogle+Delen