Maaltijdbezorgers gezocht

Maaltijdbezorgers gezocht voor Veghel

Mensen die zelf moeilijk of niet de dagelijks noodzakelijke warme maaltijd kunnen bereiden, kunnen gebruik maken van de maaltijdvoorziening van ONS welzijn. Vrijwilligers bezorgen één keer per week koelverse maaltijden bij de deelnemers. Deze kant en klare maaltijden kunnen zeker een week in de koelkast bewaard worden. Wie wil eten, hoeft de maaltijd alleen maar 8 minuten in een magnetronoven op te warmen. In Veghel en Mariaheide gebruiken ongeveer 80 mensen deze koelverse maaltijden, die wekelijks op vijf dagdelen worden bezorgd.

Voor het bezorgen van de maaltijden in Veghel en Mariaheide zoekt ONS welzijn vier vrijwilligers. Van hen wordt verwacht, dat ze één keer in de drie weken op dinsdagochtend of dinsdagmiddag beschikbaar zijn om ongeveer op 20 adressen maaltijden te bezorgen. De maaltijden worden bezorgd met een koelwagen van ONS welzijn, die bemand wordt door twee vrijwilligers, een chauffeur en een bezorger. Op de dag waarop de vrijwilligers dienst hebben, gaan ze naar de koeling in Veghel. Daar ligt de route voor die dag klaar, aan de hand waarvan ze de wagen laden en de maaltijden bezorgen. Als dat gebeurd is, melden de vrijwilligers zich af op kantoor van ONS welzijn in Veghel en geven eventuele bijzonderheden door. Als daarna de koelwagen gestald is bij de koeling zit het werk er weer voor drie weken op.

ONS welzijn vergoedt de onkosten die vrijwilligers maken, zoals de kilometers die zij in hun eigen auto moeten rijden om op en neer naar de koeling te reizen. Uiteraard gaan de vrijwilligers goed verzekerd op pad en zij kunnen rekenen op de nodige ondersteuning door een beroepskracht.

Mensen die geïnteresseerd zijn in dit leuke vrijwilligerswerk kunnen voor meer informatie contact opnemen Carmen van den Boom of Thea Goorts van ONS welzijn. Dat kan op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 088-374 25 25 en via het e-mailadres: carmen.vandenboom@ons-welzijn.nl

0 (2)

 

FacebookTwitterGoogle+Delen