100-jarig bestaan Reddingsbrigade Nederland

100-jarig bestaan Reddingsbrigade Nederland

Woensdag 12 juli 2017 geeft de Reddingsbrigade Veghel (RBV), samen met de Gemeente Meierijstad, een feestelijk tintje aan het 100-jarig bestaan van de Reddingsbrigade Nederland. Reddingsbrigade Nederland is het overkoepelende orgaan voor alle reddingsbrigades in Nederland. De Reddingsbrigade Veghel (RBV) is aangesloten bij de Reddingsbrigade Nederland.

Het vieren van een jubileum is een mooi moment om stil te staan bij alle vrijwillige redders. Door de brigade is een feestelijke middag georganiseerd voor alle leden. Er is een DJ aanwezig en een groot springkussen op het water. Om 18.00 uur wordt wethouder Cody van der Pas ontvangen door de Reddingsbrigade Veghel. Wat er precies gaat gebeuren, blijft nog een verrassing.

Maar wat doet de reddingsbrigade nou precies?
Het doel van de reddingsbrigade is het voorkomen en bestrijden van verdrinkingen. De RBV is een vereniging met circa 150 leden. De RBV zet zich in voor de veiligheid op en om het water in de gemeente Meierijstad en dan met name in Veghel.  Veghel is waterrijk met alle sloten, kanaal, vijvers en rivier de Aa. Daarom heeft de reddingsbrigade een prominente plaats met haar activiteiten.

Informatie
Voor vragen over dit persbericht kunt u terecht bij Jacqueline Bijnen via jbijnen@meierijstad.nl of via telefoonnummer 14 0413.

download

Share