Veteranendag gemeente Meierijstad

Tijdens de Veteranendag staan we stil bij onze Nederlandse veteranen. Het hoofddoel van deze dag is om bekendheid met en waardering voor onze oude en jonge veteranen te bewerkstelligen. Op vrijdag 23 juni 2017 wordt de Veteranendag gehouden voor alle veteranen in Meierijstad.

Nederland heeft een groot aantal (meer dan 115.000) militaire veteranen. Nederlandse veteranen zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden die deel namen aan vele buitenlandse missies  tijdens de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië, op de Balkan, in Afghanistan, Tsjaad, Korea, Cambodja en Haïti.  Nog steeds zijn Nederlandse militairen wereldwijd actief.

Uitnodiging
In de gemeente Meierijstad wonen vele veteranen die rechtstreeks betrokken zijn geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Deze militaire veteranen worden daarom, samen met hun partner/begeleider, uitgenodigd op vrijdag 23 juni aanstaande voor een parallelle kranslegging bij de monumenten in Schijndel en Veghel met aansluitend een informeel samenzijn bij restaurant/zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 in Schijndel.

Programma
14.15 – 14.45  uur         Kranslegging bij de monumenten aan de Kolonel Johnsonstraat in
Veghel en aan de Rooiseweg in Schijndel
15.00 – 15.30 uur          Ontvangst in restaurant/zaal De Nachtegaal
15.45 uur                      Toespraak burgemeester M. Fränzel
16.00 uur                      Informeel samenzijn
17.00 uur                      Buffet
18.30 uur                      Einde programma

 

 

FacebookTwitterGoogle+Delen