Brabants Telemann Festival 2017

Voor en door Superkids met Iris van Nuland

Docenten van de muziekschool van Phoenix Cultuur organiseren van 22 t/m 24 juni een bijzonder muziekproject: het Brabants Telemann Festival 2017. Dit jaar is het 250 jaar geleden dat de componist Georg Philipp Telemann is overleden. In zijn tijd, de Barok, was Telemann een nog beroemdere componist dan JS Bach. Hij heeft meer dan 3000 werken gecomponeerd en stond bekend om zijn originele bezettingen. Het festival omvat masterclasses, workshops en concerten op verschillende locaties: Kasteel Heeswijk, CHV Noordkade Veghel en de Servatiuskerk en ’t Spectrum in Schijndel.

Op donderdag 22 juni 2017 presenteert Phoenix Cultuur om 19.00 uur een Telemann Festival Openingsconcert, met jonge talenten van haar muziekschool en Jong Talent Koninklijk Conservatorium Den Haag (JKC). Daarnaast zal er een gastoptreden plaatsvinden van Iris van Nuland. Iris van Nuland was een finalist van Superkids, een programma dat werd uitgezonden op RTL 4 waarin kinderen hun talenten lieten zien aan Nederland. Naast dat Iris heeft meegedaan aan Superkids, is zij ook een leerling van JKC Den Haag. Er wordt tevens een workshop gegeven door topmusicus en gastdocent Eva Harmuthova aan de leerlingen van Phoenix Cultuur en JKC Den Haag, hiervoor is iedereen ook van harte welkom om te komen kijken en luisteren.

Brabants Telemann Festival: 22 t/m 24 juni 2017. Voor meer informatie kunt u bellen naar Eleanor de Groot, 073 – 54 79 938 / 06 49 67 52 32 of Eva Harmuthova, 06 49 67 52 32. De entree voor het openingsconcert is gratis. Voor het verdere programma en meer info over tickets kan met terecht op www.phoenixcultuur.nl. Deelnemers van een masterclass mogen gratis alle concerten in het weekend bezoeken.

0

FacebookTwitterGoogle+Delen