CHV Noordkade genomineerd voor Gulden Feniks

 

CHV Noordkade in Veghel is genomineerd voor de RP Gulden Feniks, dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving. Op woensdag 5 juli worden in Maarssen de winnaars bekend gemaakt. De jury van de NRP Gulden Feniks heeft dit jaar uit liefst 81 inzendingen uiteindelijk 11 projecten genomineerd voor de felbegeerde NRP Gulden Feniksprijzen. De categorieën Transformatie en Renovatie tellen dit jaar ieder maar liefst 4 kanshebbers. In de categorie Gebiedstransformatie zijn 2 projecten genomineerd, waaronder CHV Noordkade. De genomineerde projecten tonen de unieke mogelijkheden en grote diversiteit aan bestemmingen die bestaand vastgoed te bieden heeft.  

Uniek aan NRP Gulden Feniks is het exclusieve karakter van een integrale prijs. Niet alleen economische aspecten, innovatie en technische uitvoering worden beoordeeld door de vakkundige jury. Facetten als de culturele waarde, duurzaamheid, functionele kwaliteit en maatschappelijke waarde van uw project wegen even zwaar. Geen enkele andere prijs is zo veelzijdig van opzet. De onafhankelijke stichting NRP (voorheen: Nationaal Renovatie Platform) reikt NRP Gulden Feniks ieder jaar uit aan de beste renovatie- en (gebieds) transformatieprojecten van Nederland. 

Een prijs om van te leren
NRP Gulden Feniks is echt een prijs om van te leren, onder andere door de inzendingen te analyseren op belangrijke aspecten en trends. De maatschappelijke opgave om de levensduur van de bestaande omgeving te verlengen en de gebouwen en gebieden te verduurzamen is immers enorm. De onafhankelijke stichting NRP bevordert het duurzaam gebruik van de bestaande omgeving en het imago van transformatie en renovatie door belangenbehartiging, inspiratie en kennisdeling.

0

FacebookTwitterGoogle+Delen