Column

Toch allebei op het examenfeest

Als je gescheiden bent en kinderen hebt blijf je met elkaar te maken hebben. Ook als de kinderen niet klein meer zijn, blijf je met elkaar geconfronteerd worden. Hier en daar heb ik al wat vlaggen gezien, omdat de jongelui hun felbegeerde diploma hebben weten te behalen.

Misschien viert u ook dat uw kind geslaagd is. Een hele opluchting weer, en weer een stap verder naar volwassenheid. Ouders die gescheiden zijn zullen allebei naar de diploma-uitreiking willen gaan. Het is heerlijk om trots te kunnen glunderen over de prestaties van de kroost, toch?

Het is voor de kinderen het fijnst als u gewoon kunt doen, liefst zelfs met elkaar praat en niet persé ver uit elkaar hoeft te zitten. Want ik heb vaak gehoord, dat kinderen het heel lastig vinden om hun aandacht te verdelen.

Ik heb wel eens gehoord van een meisje dat precies op haar horloge keek, hoe lang ze bij moeder in de buurt was, om dan precies dezelfde tijd aan vader te spenderen. Er zijn ook kinderen die juist ervoor kiezen om maar bij de ene ouder in de buurt te blijven, terwijl ze dat eigenlijk niet wensen. Maar als zij weten dat daarna weer een heleboel gedoe ontstaat, kiezen ze maar liever voor “geen gezeur”.

Dit werpt ook voor de kids een schaduw over het feest. Zij zijn dan niet bezig met feest vieren, trots zijn, en alles wat er eigenlijk bij hoort, maar ze denken vooral aan uw belangen.

Dit is niet wenselijk. Zet u over uw weerzin heen, en zorg dat de kinderen onbezorgd met u allebei contact kunnen hebben.

Want met het examenfeest en de diploma-uitreiking is het niet voor het laatst dat je met elkaar te maken hebt. Misschien trouwen ze nog, krijgen ze kinderen (en jullie beiden dus kleinkinderen…). Het is prettiger als je op een positieve manier met elkaar kunt omgaan, toch?

 

FacebookTwitterGoogle+Delen